Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Μοσκοβισί: Ορόσημο η 5η Δεκεμβρίου
[News247]: Μοσκοβισί: Ορόσημο η 5η Δεκεμβρίου

[News247]: Μοσκοβισί: Ορόσημο η 5η Δεκεμβρίου

Τεχνική συμφωνία ως το τέλος της εβδομάδας ζήτησε ο Πιέρ Μοσκοβισί .Απέκλεισε αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχων ως το 2018 αλλά όχι και ένα τέταρτο μνημόνιο και ζήτησε υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων του τρίτου προγράμματος

Την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας σε επίπεδο στελεχών (Stuff level agreement) στην δεύτερη αξιολόγηση μέχρι και το τέλος της εβδομάδας έθεσε ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ως προϋπόθεση για να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος για αξιολόγηση και χρέος στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Ο επίτροπος αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις τόνισε ότι παρά τις διαφορές που υπάρχουν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς το ΔΝΤ είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος ενώ εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έλθει ως αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού μεταξύ των τεσσάρων θεσμών που επιτηρούν το ελληνικό πρόγραμμα. Τόνισε ότι η 5η Δεκεμβρίου αποτελεί ορόσημο για το ελληνικό πρόγραμμα αφού με συμφωνία των θεσμών θα συζητηθεί και η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Παρόλα αυτά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν δεν έχουμε τελικά συμφωνία και την σύγκλιση ενός έκτακτου Eurogroup αργότερα μέσα στον επόμενο μήνα αν είμαστε πλέον πολύ κοντά σε συμφωνία και έχουμε κλείσει τα μεγάλα θέματα.

Ειδικά για το θέμα των εργασιακών όπου υπάρχει μεγάλη απόσταση με τους θεσμούς ο Γάλλος επίτροπος φάνηκε να παίρνει θέση υπέρ του υπουργείου εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!