Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Μόνο με διαγωνισμούς θα ‘στήνονται’ νέα φωτοβολταϊκά και αιολικά
[News247]: Μόνο με διαγωνισμούς θα ‘στήνονται’ νέα φωτοβολταϊκά και αιολικά

[News247]: Μόνο με διαγωνισμούς θα ‘στήνονται’ νέα φωτοβολταϊκά και αιολικά

Η Κομισιόν έδωσε το “πράσινο φως” στο ελληνικό σχέδιο για τον τρόπο εγκατάστασης νέων σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) από το 2018 και μετά

Μόνον μέσα από διαγωνισμούς θα μπορούν πλέον να εγκαθίστανται νέα φωτοβολταϊκά ή αιολικά πάρκα, με τις τιμές απορρόφησης του «πράσινου» ρεύματος να μην είναι εγγυημένες, όπως στο παρελθόν, αλλά να προκύπτουν από τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς. Καθορισμένη θα είναι επίσης η δυναμικότητα των ΑΠΕ που θα εγκαθίσταται κάθε χρόνο. 

Αυτά προκύπτουν από το ελληνικό σχέδιο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε πρόσφατα την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την περίοδο αυτή γίνεται η επεξεργασία των δύο Υπουργικών Αποφάσεων που απαιτούνται για την εφαρμογή του εγκεκριμένου πλαισίου και για να οριστούν οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών που προβλέπονται (πόσοι γύροι θα γίνουν, με ποιους όρους κ.λπ.).

Στο σχέδιο προβλέπονται και ξεχωριστοί διαγωνισμοί για κάθε τεχνολογία (φωτοβολταϊκά και αιολικά), αλλά και δύο «ουδέτεροι» πιλοτικοί διαγωνισμοί στους οποίους θα μπορούν να συμμετέχουν επενδυτές και από τις δύο τεχνολογίες.

Το σχέδιο αφορά την τριετία 2018, 2019 και 2020, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει νέο πρόγραμμα στη βάση του ενεργειακού στρατηγικού σχεδιασμού που θα έχει «ξεδιπλωθεί» το 2019 με ορίζοντα το 2030, αλλά και με την αξιοποίηση των συμπερασμάτων που θα έχουν προκύψει από τους μέχρι τότε διαγωνισμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!