Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Μήνυμα Αχτσιόγλου στο ΔΝΤ: Όχι σε μείωση συντάξεων
[News247]: Μήνυμα Αχτσιόγλου στο ΔΝΤ: Όχι σε μείωση συντάξεων

[News247]: Μήνυμα Αχτσιόγλου στο ΔΝΤ: Όχι σε μείωση συντάξεων

Επιστολή στους Financial Times με σαφή αποδέκτη την Κριστίν Λαγκάρντ απέστειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. “Οι συνταξιούχοι της Ελλάδας ήδη μόλις που έχουν τα προς το ζην” , τονίζει

Ανοιχτή επιστολή στους Financial Times έγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί άλλες περικοπές στις συντάξεις.

Η επιστολή δημοσιεύεται με τον ενδεικτικό τίτλο “Οι συνταξιούχοι της Ελλάδας ήδη μόλις που έχουν τα προς το ζην” και η κα Αχτσιόγλου αναφέρει ότι  η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί περικοπές στις συντάξεις.

Η κα Αχτσιόγλου απαντά στην επιμονή του ΔΝΤ για περαιτέρω μειώσεις με την ελπίδα “ότι θα ακούσει η Κριστίν Λαγκάρντ”. Η κ. Αχτσιόγλου τονίζει ότι οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό, τι αλλού στην Ευρώπη, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες παροχές.

Η υπουργός επισημαίνει ότι μετά την εφαρμογή του νέου νόμου για τις συντάξεις πέρυσι, η συνολική κρατική χρηματοδότηση των συντάξεων προβλέπεται να είναι μικρότερη του 9% του ΑΕΠ. Επιπλέον, ο μέσος όρος της ευρωζώνης σχετίζεται μόνο με το κόστος χρηματοδότησης των ελλειμμάτων του συνταξιοδοτικού συστήματος και όχι τις συνολικές δαπάνες, αναφέρει η υπουργός προσθέτοντας ότι το συγκρίσιμο ποσοστό για την Ελλάδα είναι περίπου 5% του ΑΕΠ.

Η διαφορά δεν σχετίζεται με ένα πολύ γενναιόδωρο συνταξιοδοτικό σύστημα, σημειώνει η Έφη Αχτσιόγλου στην επιστολή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!