Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Μηχανές στο φουλ για αξιολόγηση-επενδύσεις
[News247]: Μηχανές στο φουλ για αξιολόγηση-επενδύσεις

[News247]: Μηχανές στο φουλ για αξιολόγηση-επενδύσεις

Στη Βουλή σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018. Βασικός στόχος το πρόσθετο “περίσσευμα” εσόδων 2,8 δισ. ευρώ. Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας για την κυβέρνηση

«Μανίκια» σηκώνουν από σήμερα στην κυβέρνηση για όλα τα ανοιχτά μέτωπα, με το βλέμμα στραμμένο στα απαιτητικά προαπαιτούμενα, αλλά και στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων.

Τα περασμένα 24ωρα, στο Μαξίμου έγινε επανακαταμέτρηση και επαναξιολόγηση όλων των προτεραιοτήτων και των ανοιχτών μετώπων, προκειμένου ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του να παρακολουθούν στενά τους υπουργούς και να εντοπίζουν λάθη, αστοχίες, αλλά και καθυστερήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, σε αυτή τη συγκυρία κυβερνητικά στελέχη που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές θεωρούν ως βασικότερες προκλήσεις για την κυβέρνηση το θέμα του Ελληνικού, που κρίνεται σήμερα και αύριο, την ανησυχητική πορεία των δημοσίων εσόδων και την εκτέλεση του προϋπολογισμού, αλλά και μία σειρά από εκκρεμή προαπαιτούμενα (ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αλλαγές στην αγορά εργασίας, αξιολόγηση στο Δημόσιο, εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς το Δημόσιο κ.α.) που πρέπει να προχωρήσουν παράλληλα με την διαπραγμάτευση για την τρίτη αξιολόγηση.

Επενδυτική αγωνία

Η αγωνία στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το Ελληνικό είναι μεγάλη, αφού σήμερα και αύριο κρίνεται αφενός κατά πόσον… υπάρχει δάσος, αφετέρου το αν θα υπάρξει κήρυξη νέων αρχαιολογικών χώρων εντός της έκτασης, πέραν εκείνων που έχουν χαρακτηριστεί και περιλαμβάνονται εντός της αρχικής σύμβασης παραχώρησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!