Τρίτη, 30 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Το μετα-εκλογικό αφήγημα του Μητσοτάκη
[News247]: Το μετα-εκλογικό αφήγημα του Μητσοτάκη

[News247]: Το μετα-εκλογικό αφήγημα του Μητσοτάκη

Έμφαση στην κυβερνητική πρόταση της ΝΔ και επιδίωξη διαμόρφωσης της ατζέντας της πολιτικής αντιπαράθεσης με βάση το κυβερνητικό πρόγραμμά του θέλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Έτοιμοι για το επόμενο βήμα είναι στη ΝΔ καθώς διαπιστώνουν ότι το αίτημα των εκλογών πρέπει να συνοδευτεί από πειστικότερη παρουσίαση της κυβερνητικής πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κατεύθυνση να δημιουργηθεί ρεύμα υπέρ της ΝΔ ως «εναλλακτικής λύσης» στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μοσχάτου η απαίτηση της ΝΔ να φύγει αυτή η κυβέρνηση από την εξουσία είναι κοινός τόπος τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και σε πολιτικό επίπεδο καθώς αποτελεί ευρύτερο αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από θέση ισχύος αναμένεται να δώσει το σύνθημα τις αμέσως επόμενες μέρες για να κυριαρχήσει στη ρητορική της ΝΔ το πως θα κυβερνήσει.

Βασική επιδίωξη αυτή τη στιγμή για το Μοσχάτο είναι να διαμορφώσει την ατζέντα της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης πάνω στις δικές του θέσεις υποχρεώνοντας την κυβέρνηση να ακολουθεί. Σ’ αυτό το πλαίσιο άλλωστε κινούνταν πρωτοβουλίες από πλευράς της ΝΔ στις οποίες είχε ενεργό συμμετοχή ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως για παράδειγμα η πρόταση της ΝΔ για την ενέργεια που προκάλεσε και σφοδρή σύγκρουση με την κυβέρνηση που κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «ξεπουλάει τη ΔΕΗ».

Ανάλογα έχει κινηθεί η ΝΔ και στο χώρο της υγείας καθώς πριν καν η κυβέρνηση προτείνει και συστήσει την εξεταστική για την υγεία, στο Μοσχάτο ανακήρυξαν αυτό το διάστημα μήνα δράσεων για την υγεία και μάλιστα στο γαλάζιο στρατόπεδο απέφυγαν να εκπροσωπηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εξεταστική επιτροπή της βουλής από γαλάζιους πρώην υπουργούς υγείας για να μην διευκολύνεται η κυβέρνηση να στρέψει η κυβέρνηση την πολιτική αντιπαράθεση εκεί που θα επιθυμούσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!