Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: LIVE η συζήτηση για την ταυτότητα φύλου: Όχι από ΝΔ, αντιρρήσεις τεσσάρων του ΣΥΡΙΖΑ
[News247]: LIVE η συζήτηση για την ταυτότητα φύλου: Όχι από ΝΔ, αντιρρήσεις τεσσάρων του ΣΥΡΙΖΑ

[News247]: LIVE η συζήτηση για την ταυτότητα φύλου: Όχι από ΝΔ, αντιρρήσεις τεσσάρων του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερες ασφαλιστικές δικλείδες στην ρύθμιση για διόρθωση φύλου στα 15 έτη – Καταψηφίζει τελικά το νομοσχέδιο η ΝΔ

Ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την διάταξη για το δικαίωμα αλλαγής φύλου από τα 15 έτη.

Στην αυστηροποίηση του άρθρου που αναγνωρίζει νομικά τη δυνατότητα διόρθωσης φύλου σε νέους από 15 ετών και άνω προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση για τη διόρθωση φύλου θα απαιτείται όχι μόνο η σύμφωνη γνώμη των γονέων αλλά και η γνωμοδότηση ειδικού ιατρικού συμβουλίου που θα συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό. Το ιατρικό συμβούλιο θα συγκροτείται με κοινή απόφαση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας όπου θα μετέχουν οι εξής ειδικότητες: παιδοψυχίατρος, ψυχίατρος, ενδοκρινολόγος , παιδοχειρουργός, ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική ρύθμιση προέβλεπε την γνωμοδότηση επιτροπής από το νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

LIVE ΕΙΚΟΝΑ:

Την αποφασιστικότητά του να μην κάνει πίσω έδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και στη συνάντηση που είχε με τους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρούν επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατά τις ίδιες πηγές, εξήγησε στην Γεωργία Γεννιά, στον Μάρκο Μπόλαρη, στην Νίνα Κασιμάτη και στον Δημήτρη Γάκη πως το όριο ηλικίας του 15ου έτους έχουν ζητήσει γονείς διεμφυλικών ατόμων, διαβεβαιώνοντάς τους πως η ορθότητα της απόφασής του τεκμαίρεται και επιστημονικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!