Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Κομισιόν: Πρόταση για επιπλέον χρηματοδότηση 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία για τους Σύρους πρόσφυγες
[News247]: Κομισιόν: Πρόταση για επιπλέον χρηματοδότηση 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία για τους Σύρους πρόσφυγες

[News247]: Κομισιόν: Πρόταση για επιπλέον χρηματοδότηση 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία για τους Σύρους πρόσφυγες

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι παράνομες αφίξεις μεταναστών συνεχίζουν να μειώνονται σημαντικά. Η δήλωση ΕΕ-Τουρκίας εξακολουθεί να αποφέρει αποτελέσματα, καθώς οι παράτυπες και επικίνδυνες αφίξεις εξακολουθούν να παρουσιάζουν μείωση κατά 97%

Πρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 3 δισ. ευρώ, για τους Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Τουρκία προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, από σήμερα η Επιτροπή δρομολογεί την καταβολή της δεύτερης δόσης, ύψους 3 δισ. ευρώ, της «Διευκόλυνσης» για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, όπως προβλέπεται στη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας. «Η ΕΕ ανταποκρίθηκε πλήρως στην υπόσχεσή της», τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι το πρώτο μέρος της Διευκόλυνσης, επίσης ύψους 3 δισ. ευρώ, διατέθηκε πλήρως στην Τουρκία, μέσω συμβάσεων, έως τα τέλη του 2017.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, μέχρι στιγμής, το Ταμείο Διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες στην Τουρκία έχει χρηματοδοτήσει την πρόσβαση στην εκπαίδευση 500 χιλιάδων παιδιών και στηρίζει με μηνιαίες μεταφορές μετρητών 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες.

«Στόχος της Επιτροπής είναι να διασφαλίσει ότι η πολύτιμη δουλειά αυτής της διευκόλυνσης θα συνεχιστεί. Για την Επιτροπή έχει νόημα να συνεχίσουμε με την ίδια κατανομή και στο παρελθόν. Δηλαδή 1 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό και 2 δισ. ευρώ από συνεισφορές των κρατών-μελών», δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφαιρεθεί χρηματοδότηση από άλλες δομές για τη μετανάστευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!