Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Κυβερνητική σιγουριά για λύση στο χρέος και ποσοτική χαλάρωση
[News247]: Κυβερνητική σιγουριά για λύση στο χρέος και ποσοτική χαλάρωση

[News247]: Κυβερνητική σιγουριά για λύση στο χρέος και ποσοτική χαλάρωση

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτίμησε, ότι τέταρτο μνημόνιο δε θέλει ούτε το ΔΝΤ. Παραδέχθηκε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού ενσωματώνει -εκτός από το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1,8% του ΑΕΠ- και υφεσιακά μέτρα

Το ενδεχόμενο ενός τέταρτου μνημονίου απέκλεισε ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού τονίζοντας ότι δεν φαίνεται να το επιθυμεί ούτε και το ΔΝΤ.

Αναφερόμενος στο θέμα της συμμετοχής του ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα και απαντώντας στην θέση του κ. Νίκου Χριστοδουλάκη από την υποεπιτροπή της Βουλής για το χρέος ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ προϋποθέτει και τέταρτο μνημόνιο τόνισε «Εκεί διαφωνώ με τον κ. Χριστοδουλάκη. Δεν είναι καθόλου προφανές από τις συζητήσεις μου με το ΔΝΤ ότι θέλουν και άλλο πρόγραμμα επιπλέον. Η ερώτηση που τους τέθηκε είναι αν θα συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα. Βεβαίως θα εξαρτηθεί και από το ποσό της συμμετοχής τους. Υπάρχει και ένας τέτοιος φόβος αλλά δεν είναι ούτε το κυρίαρχο, ούτε το αναμενόμενο».

Επανέλαβε πάντως την πεποίθησή του ότι μπορεί μια λύση για το χρέος καθώς και ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE ) είναι εφικτά και θα βοηθήσουν να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!