Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Κυπριακό: Την Τετάρτη ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις
[News247]: Κυπριακό: Την Τετάρτη ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις

[News247]: Κυπριακό: Την Τετάρτη ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις

Κρίσιμη θεωρείται η επόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό με τον υπουργείο Εξωτερικών να ετοιμάζει προσεκτικά τις κινήσεις του σε νομικό και τεχνικό επίπεδο.

Ήταν η διάσκεψη της Γενεύης μια ιστορική στιγμή ή απλώς μια χαμένη ευκαιρία για πρόοδο στο ζήτημα του Κυπριακού ; Το σίγουρο είναι πως η παρέμβαση του Τούρκου προέδρου ήρθε να αναδείξει το “χάσμα” που υπάρχει στις δυο πλευρές στο “καυτό” ζήτημα του κατοχικού στρατού.

Έμπειροι αναλυτές εκτιμούν ότι η νέα συνάντηση στις 18 Ιανουαρίου, που θα ξεκινήσει σε τεχνικό επίπεδο για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια, είναι μια καλή ευκαιρία για να αποτυπωθούν τα ερωτήματα που υπάρχουν, αλλά και προτεινόμενες λύσεις. Θεωρείται σίγουρο πως η μετέπειτα παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, μετά το κλίμα που αποτυπώθηκε στην προηγούμενη διάσκεψη, δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση.

Ερωτηματικό υπάρχει και για το αν οι ηγέτες των τριών εγγυητριών δυνάμεων θα βρεθούν στην Ελβετία με διπλωματικές πηγές να τονίζουν πως ¨ο πρωθυπουργός είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να έρθει εφόσον έχει ωριμάσει η συζήτηση για λύση¨.

Η επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Αναστασιάδη αναμένεται να είναι συνεχής και το επόμενο διάστημα.

Ανώτατες διπλωματικές πηγές εξηγούσαν στη Γενεύη ότι αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι τέθηκε για πρώτη φορά στο τραπέζι μετά το 1960 με την επιμονή της Αθήνας το θέμα των εγγυήσεων, όμως “οι Τούρκοι δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους ή δεν έχουν καν χαρτιά”,  συμπλήρωναν χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!