Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Κίνημα Αλλαγής: Κριτική στα εθνικά και στήριξη στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τη Novartis
[News247]: Κίνημα Αλλαγής: Κριτική στα εθνικά και στήριξη στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τη Novartis

[News247]: Κίνημα Αλλαγής: Κριτική στα εθνικά και στήριξη στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τη Novartis

Επίθεση στην κυβέρνηση για την στάση της απέναντι στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Πολιτικού του Συμβουλίου. Ναι στο “φως”, όχι στις “παρακρατικές” μεθόδους, δηλώνει για την υπόθεση Novartis, στηρίζοντας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά, με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια, ασκεί το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, που συνεδρίασε σήμερα. Επίσης, επιβεβαίωσε την στάση του σε σχέση με το Σκοπιανό, επιβεβαιώνοντας ότι με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, προειδοποιώντας παράλληλα ότι δεν θα ανεχθεί τυχόν “σαλαμοποίηση” της λύσης.

Η νέα παράταξη της Κεντροαριστεράς, ζήτησε επίσης να υπάρξει άπλετο φως στην υπόθεση της Novartis, κατακεραυνώνοντας την Νέα Δημοκρατία για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2004-2009. Παράλληλα, στήριξε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται στην υπόθεση, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα σταθεί απέναντι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις – όπως τις χαρακτήρισε-, κάνοντας λόγο για “χρησιμοποίηση παρακρατικών πρακτικών και στη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων”. Την ίδια στιγμή, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν νέο εθνικό διχασμό, ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναλυτικά η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής:

Για τα Εθνικά Θέματα

«Α) Η Τουρκία εντείνει την προκλητικότητά της στο Αιγαίο και την Κύπρο καταπατώντας τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, αμφισβητώντας απαράδεκτα τα Ελληνικά κυρίαρχα δικαιώματα στα Ίμια. H αδράνεια και η χαλαρότητα με την οποία η Κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα δεν εξυπηρετεί τα Εθνικά μας συμφέροντα.

Αποδεικνύεται δε τώρα, ότι δυστυχώς η κυβερνητική προχειρότητα είχε ως τελικό αποτέλεσμα η επίσκεψη Ερντογάν να έχει αρνητικές συνέπειες για τα ελληνικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!