Σάββατο, 27 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου για το χρέος
[News247]: Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου για το χρέος

[News247]: Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου για το χρέος

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπερασπίζεται την επέμβαση στο χρέος το 2012 και το PSI, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση κατά της κυβέρνησης και υπενθυμίζει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση υπέρ της διαγραφής χρέους

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου, «Μύθοι και Αλήθειες για το Δημόσιο Χρέος. 2012 – 2017» Εκδόσεις Επίκεντρο, 2017  (212 σελίδες, με διαγράμματα, παράρτημα εγγράφων και ευρετήριο).

Το βιβλίο που κυκλοφορεί ενώ στην Ουάσινγκτον πραγματοποιείται η Σύνοδος του ΔΝΤ και η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος παραμένει ανοιχτή, αναφέρει ότι η προσοχή όλων είναι – και δικαίως – στραμμένη στις πρόσθετες παραμετρικές αλλαγές στο ελληνικό δημόσιο χρέος που θα αποφασιστούν από τους εταίρους και δανειστές της χώρας μας, δηλαδή από τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και τον ESM. Αυτές όμως οι παραμετρικές αλλαγές είναι, όπως πάντα υπογραμμίζεται, πρόσθετες. Συμπληρώνουν τη δραστική επέμβαση στο ελληνικό δημόσιο χρέος που έγινε το 2012 τόσο σε ονομαστική όσο  και σε παρούσα αξία (PSI, PSI plus, OSI).

Στο βιβλίο ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η κατανόηση της λογικής και των πραγματικών διαστάσεων της επέμβασης του 2012 είναι το θεμέλιο και η προϋπόθεση για τη διεκδίκηση των πρόσθετων παραμετρικών αλλαγών που θα περιορίζουν το κόστος εξυπηρέτησης και  τις ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας από τώρα έως το 2060 ή και αργότερα, θα μειώνουν περαιτέρω την ήδη δραστικά μειωμένη παρούσα αξία του χρέους και θα διασφαλίζουν την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του μετά την τραγική επιδείνωση της δυναμικής του χρέους την περίοδο 2015-2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!