Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 7 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Κατάπαυση του πυρός στην Κολομβία κατά την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου
[News247]: Κατάπαυση του πυρός στην Κολομβία κατά την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου

[News247]: Κατάπαυση του πυρός στην Κολομβία κατά την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου

Ο ELN και η κυβέρνηση του Σάντος συνεχίζουν να διαπραγματεύονται μια συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει να υπάρξει ανακωχή ανάμεσα στις δύο πλευρές

Ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) ενδέχεται να κηρύξει μονομερώς κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στη χώρα τον επόμενο μήνα εάν δεν μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος για μια αμοιβαία εκεχειρία, δήλωσε ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της οργάνωσης των ανταρτών.

Ο ELN και η κυβέρνηση του Σάντος συνεχίζουν να διαπραγματεύονται στον Ισημερινό μια συμφωνία η οποία θα επιτρέψει να υπάρξει ανακωχή ανάμεσα στις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, η οποία αναμένεται να γίνει σε περίπου έναν μήνα. Ωστόσο μέχρι στιγμής η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί.

«Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες ώστε η κατάπαυση του πυρός να είναι διμερής, αλλά εάν αυτό δεν είναι κατορθωτό θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο μιας μονομερούς εκεχειρίας», δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Πάμπλο Μπελτράν, ο επικεφαλής των διαπραγματευτών του ELN.

«Η αγιότητά του ο Φραγκίσκος είναι ένας πάπας που φρόντισε η εκκλησία να ξαναρχίσει να σκέφτεται τις φτωχές και κοινωνικά αποκλεισμένες πλειοψηφίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!