Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: ΥΠΕΞ: Η Τουρκία όχι μόνο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αλλά δεν ξέρει γεωγραφία
[News247]: ΥΠΕΞ: Η Τουρκία όχι μόνο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αλλά δεν ξέρει γεωγραφία

[News247]: ΥΠΕΞ: Η Τουρκία όχι μόνο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αλλά δεν ξέρει γεωγραφία

Η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην ανακοίνωση του τουρκικού σχετικά με τα Ίμια – Η Τουρκία απέρριψε το ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην τελευταία προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού σχετικά με τα Ίμια, τα οποία χαρακτήρισε τουρκικά.

«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Γεννηματάς.

“Δυστυχώς η ελληνική πλευρά παραπληροφορεί, όπως συνήθως, την ελληνική κοινή γνώμη και όπως συνηθίζει, αλλάζει την πραγματικότητα”, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το χθεσινό επεισόδιο στα Ίμια, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ νωρίτερα.

Αναλυτικότερα, η τουρκική προκλητικότητα, μετά το Αιγαίο μεταφέρθηκε και στο διπλωματικό πεδίο με την ανακοίνωση των Τούρκων να κάνει λόγο για τουρκικά Ίμια:

Η αλήθεια είναι πως ο γ.γ. του υπουργείου μας χθες το βράδυ κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα (Καρντάκ) Ίμια, τα οποία ανήκουν στη χώρα μας, υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα.

Του ανέφερε πως δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές, πως δεν συμφέρει η ένταση τις δύο χώρες και ζήτησε να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη στάση”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!