Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: ΗΠΑ: Μέχρι τις 27 Ιανουαρίου η νομοθεσία για την κατάργηση του Obamacare
[News247]: ΗΠΑ: Μέχρι τις 27 Ιανουαρίου η νομοθεσία για την κατάργηση του Obamacare

[News247]: ΗΠΑ: Μέχρι τις 27 Ιανουαρίου η νομοθεσία για την κατάργηση του Obamacare

Οι αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου εργάζονται πυρετωδώς για να καταρτιστεί η νομοθεσία για την κατάργηση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας

Η νομοθεσία που ψήφισε η Γερουσία δίνει οδηγίες στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου προκειμένου να καταρτίσουν τη νομοθεσία κατάργησης του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, το οποίο είναι γνωστό ως Obamacare, μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.

Αμέσως μετά, τόσο η Γερουσία, όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα πρέπει να ψηφίσουν τα νομοσχέδια για την κατάργηση του Obamacare, ενεργοποιώντας τη νομοθετική διαδικασία για την ολική κατάργησή του.

Συντηρητικοί και μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνοι εκφράζουν ανησυχίες για την ενεργοποίηση της διαδικασίας κατάργησης, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί πώς θα γίνει η αντικατάσταση των νόμων, αλλά και της πρακτικής εφαρμογής της νομοθεσίας που θα αντικαταστήσει το Obamacare.

Ο Ρεπουμπλικάνος Μαρκ Μίντοους, πρόεδρος της συντηρητικής ομάδας (House Freedom Caucus) στην οποία συμμετέχουν περίπου άλλα 40 μέλη, δηλώνει ότι τα μέλη της ομάδας, δεν έχουν καταλήξει σχετικά με το τι θα ψηφίσουν στη σημερινή ψηφοφορία για την κατάργηση του Obamacare.

Ο μετριοπαθής Ρεπουμπλικάνος Τσάρλι Ντεντ δηλώνει ότι έχει “σοβαρές ανησυχίες” σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται. Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, εκφράζει την άποψη ότι μία ψηφοφορία κατάργησης του Obamacare, στην αρχή της διαδικασίας θα εξανεμίσει την πολιτική δυναμική που θα απαιτηθεί προκειμένου οι Ρεπουμπλικάνοι να υποστηρίξουν αργότερα το νόμο που θα το αντικαταστήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!