Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Είναι ο Σάτια Ναντέλα ο νέος Μπιλ Γκέιτς;
[News247]: Είναι ο Σάτια Ναντέλα ο νέος Μπιλ Γκέιτς;

[News247]: Είναι ο Σάτια Ναντέλα ο νέος Μπιλ Γκέιτς;

Όλη η ιστορία του ανθρώπου που μετασχηματίζει τη Microsoft. Από το computing και τα κινητά, στο cloud και στις εμπορικές συμφωνίες με Uber και LinkedIn.

Βρισκόμαστε στο Δουβλίνο ένα φθινοπωρινό απόγευμα. Στη βιβλιοθήκη του κολεγίου St. Patrick, μια ντουζίνα μαθητών και καθηγητών περιμένουν ήσυχα την άφιξη του Σάτια Ναντέλα, CEO της Microsoft.

Η πόρτα ανοίγει και μπαίνει ο Ναντέλα, με μια σειρά διοικητικών στελεχών πλάι του. Κάθεται κάτω, και ρωτάει τέσσερις 10χρονους μαθητές να του πουν τι κάνουν. Ένας απ’ αυτούς του δείχνει το tablet του και του εξηγεί τον τρισδιάστατο κόσμο που έχει φτιάξει με κώδικα στο παιχνίδι Minecraft – η πρώτη μεγάλη εξαγορά του Ναντέλα αφότου βρέθηκε στο τιμόνι της Microsoft. Ο Ναντέλα απαντά: «Τέλειο. Θα χρειαστώ ένα απ’ αυτά».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft βρίσκει πάντα χρόνο για να συναντά παιδιά – εν μέρει επειδή αυτοί είναι η νέα γενιά καταναλωτών.

Εν τω μεταξύ, η προσοχή του στρέφεται σε μια έφηβη που είναι τυφλή. Η νέα κοπέλα δουλεύει στην οικοδόμηση λειτουργιών προσβασιμότητας χρησιμοποιώντας την Cortana, την ψηφιακή βοηθό φωνητικής ενεργοποίησης της Microsoft. «Αυτό είναι απίθανο. Είναι φανταστικό να σε βλέπω να προσπερνάς τα όρια του εφικτού». Την ευχαριστεί και στρέφεται στην επόμενη ομάδα παιδιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!