Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Οι γερμανικές εκλογές μέσα από τα μάτια των ανταποκριτών
[News247]: Οι γερμανικές εκλογές μέσα από τα μάτια των ανταποκριτών

[News247]: Οι γερμανικές εκλογές μέσα από τα μάτια των ανταποκριτών

Ανταποκριτές που εργάζονται στο Βερολίνο δίνουν τη δική τους σκοπιά για αυτές τις εκλογές, προβλέπουν το αποτέλεσμα και συγκρίνουν τον τρόπο διεξαγωγής τους με αυτόν στην πατρίδα τους

Μπορεί η σημερινή εκλογική αναμέτρηση να έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ανιαρή, κυρίως επειδή ο νικητής φαίνεται να έχει προ πολλού κριθεί, αλλά και λόγω της συνάφειας των θέσεων των δύο μεγάλων κομμάτων.

Για τους δημοσιογράφους όμως και ιδιαίτερα για τους ξένους ανταποκριτές, οι εκλογές έχουν πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς αναδεικνύουν τις διαφορές πολιτικής κουλτούρας των κοινωνιών, ενώ συχνά, όπως συμβαίνει με τη Γερμανία, το αποτέλεσμά τους κρίνει πολλά και όχι μόνο για την ίδια τη χώρα.

Ανταποκριτές που εργάζονται στο Βερολίνο δίνουν τη δική τους σκοπιά για αυτές τις εκλογές, προβλέπουν το αποτέλεσμα και τις συνέπειές του και συγκρίνουν τον τρόπο διεξαγωγής τους με αυτόν των εκλογών στην πατρίδα τους.

«Μόνο φαινομενικά βαρετές» χαρακτηρίζει τις εκλογές στη Γερμανία η Λίντια Κλάσιτς, από την Κροατία, η οποία εργάζεται ως ανταποκρίτρια πρώτα στη Βόννη και κατόπιν στο Βερολίνο ήδη από το 1988. «Τα θέματα δεν είναι πολύ συναρπαστικά, διότι τα προγράμματα όλων των δημοκρατικών κομμάτων πρέπει αναγκαστικά να είναι παρόμοια», σημειώνει, αλλά τονίζει ότι «η ατμόσφαιρα είναι δραματικά διαφορετική» και προσθέτει σε μάλλον ανησυχητικό τόνο:

«Η έκταση της κατάρρευσης της λεγόμενης πολιτικής κουλτούρας με ξαφνιάζει, αυτές οι προσβολές, η επιθετικότητα, το οργισμένο μίσος στις συγκεντρώσεις, ο απροκάλυπτος εθνικισμός -και όχι μόνο στην ανατολική Γερμανία- μου θυμίζουν πολύ έντονα τις δήθεν αυθόρμητες εξάρσεις αισθημάτων “του λαού” πριν από την έναρξη του πολέμου». Δηλώνει μάλιστα έκπληκτη από το «πόσο αφελείς» είναι οι περισσότεροι δημοκρατικοί Γερμανοί πολιτικοί υπό αυτή την έννοια και πόσο απροετοίμαστοι είναι για τέτοιες επικίνδυνες εξελίξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!