Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Γερμανία: Όλοι -και η Αθήνα- στρέφουν το βλέμμα στο συνέδριο του SPD
[News247]: Γερμανία: Όλοι -και η Αθήνα- στρέφουν το βλέμμα στο συνέδριο του SPD

[News247]: Γερμανία: Όλοι -και η Αθήνα- στρέφουν το βλέμμα στο συνέδριο του SPD

Μέρκελ- Σουλτς- Ζέεχοφερ κατέληξαν σε μία πρώτη συμφωνία για μεγάλο συνασπισμό, την οποία όμως πρέπει να εγκρίνουν και τα κόμματα. Ανιδράσεις από τη βάση και στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών. Το ενδιαφέρον της Αθήνας για μεγάλο συνασπισμό και οι συνέπειες της απόφασης για πλαφόν στον αριθμό προσφύγων

Ο λευκός καπνός που βγήκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Βερολίνο μετά τις πολύωρες συζητήσεις των εκπροσώπων CDU/CSU και SPD δεν διασφαλίζει τη συγκρότηση κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, αφού τη συμφωνία των αρχηγών που καταγράφεται σε ένα κείμενο 28 σελίδων, πρέπει να επικυρώσουν και τα κόμματα, με τη βάση, την αριστερή πτέρυγα και βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών να εκδηλώνουν ήδη την αντίθεση τους στην εκ νέου συγκυβέρνηση με τους Χριστιανοδημοκράτες, στην οποία σύρθηκε έκων άκων ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο Σουλτς πάντως χαρακτήρισε τη συμφωνία “εξαιρετική” και εκτίμησε ότι θα βοηθήσει τη Γερμανία να βελτιώσει τις υποδομές της και την κοινωνική πολιτική. Αυτός άλλωστε ήταν ο στόχος του κατά τις συνομιλίες αυτής της εβδομάδας, να πάρει όσο περισσότερα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, ώστε να αιτιολογήσει την απόφαση του να μπει σε συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό, καίτοι τον είχε εξαρχής αποκλείσει.

Πράγματι, στις 28 σελίδες της συμφωνίας επαναβεβαιώνεται η προσήλωση των δύο (δυόμιση με τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές) κομμάτων στην πολιτική του “μαύρου μηδενικού”, δηλαδή του εξισορροπημένου προϋπολογισμού χωρίς νέα χρέη, ωστόσο το οικονομικό περιθώριο που θα έχει η επόμενη κυβέρνηση αυξάνεται από τα προβλεπόμενα 45 δισ ευρώ σχεδόν στο διπλάσιο, χωρίς όμως να γίνει δεκτό το αίτημα της SPD για αύξηση της ανώτατης φορολογίας από το 42% στο 45%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!