Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Α. Γκανάς για Ιωάννινα: Δεν είμαστε βέβαιοι, ότι ήταν ο κύριος σεισμός
[News247]: Α. Γκανάς για Ιωάννινα: Δεν είμαστε βέβαιοι, ότι ήταν ο κύριος σεισμός

[News247]: Α. Γκανάς για Ιωάννινα: Δεν είμαστε βέβαιοι, ότι ήταν ο κύριος σεισμός

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες μετά τη σεισμική δόνηση των 5,2 Ρίχτερ. Ο Δρ. Αθανάσιος Γκανάς, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου μιλά στο NEWS 247, για τα αχαρτογράφητα ρήγματα της Ελλάδας, ενώ απαντά στις προβλέψεις συναδέλφων για “επικείμενους μεγάλους σεισμούς”

Σε πλήρη εξέλιξη η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή των Ιωαννίνων,  όπου έχουν σημειωθεί εκατοντάδες μετασεισμοί μετά τη δόνηση των 5,2 Ρίχτερ, ενώ από τον σεισμό παρατηρήθηκε μετακίνηση του όρους Μικιτσέλι, προς τα Δυτικά.

Ο Δρ. Αθανάσιος Γκανάς, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου μιλά στο NEWS 247 για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, πριν και μετά το βράδυ του Σαββάτου, εξηγώντας γιατί δεν μπορούν ακόμη οι σεισμολόγοι, να είναι βέβαιοι, ότι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός.

Όπως λέει ο κ. Γκανάς, από το Σάββατο μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί εκατοντάδες μετασεισμοί, καθώς συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, όπου τελευταία φορά σημειώθηκε σεισμός το 1996.

“Τελευταία φορά που σημειώθηκε σεισμός στην περιοχή ήταν το 1996 στην Κόνιτσα. Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το ρήγμα έχει δώσει και στο παρελθόν μεγάλους σεισμούς, γιατί υπάρχουν μεγάλες αβεβαιότητες στα ιστορικά επίκεντρα”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!