Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Γκάφα του ΑΠΕ. Ο Ερντογάν δεν μίλησε για δημοψήφισμα στη Θράκη
[News247]: Γκάφα του ΑΠΕ. Ο Ερντογάν δεν μίλησε για δημοψήφισμα στη Θράκη

[News247]: Γκάφα του ΑΠΕ. Ο Ερντογάν δεν μίλησε για δημοψήφισμα στη Θράκη

Ένα λάθος τηλεγράφημα παρολίγο να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο. Δεν μίλησε ο Ερντογάν για Θράκη και δημοψήφισμα, αλλά ο Τύπος στην Τουρκία. Το ΑΠΕ απέλυσε τον ανταποκριτή του στην Τουρκία και κάνει λόγο για τραγικό σφάλμα

Ένα απίστευτο αλαλούμ προκλήθηκε μετά την ομιλία Ερντογάν, αφού το ΑΠΕ-ΜΠΕ απέδωσε στον Πρόεδρο της Τουρκίας, δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες ζητούσε δημοψήφισμα με σκοπό την προσάρτηση της Δυτικής Θράκης στην Τουρκία, χωρίς ωστόσο αυτές οι δηλώσεις να έχουν γίνει ποτέ.

Ουσιαστικά, λοιπόν, αυτές οι δηλώσεις που δεν έγιναν, αναπαρήγαγαν ορισμένα μέσα της Τουρκίας και από εκεί έφτασαν, μέσω του ΑΠΕ και στην Ελλάδα.

Σε νεότερο τηλεγράφημα το ΑΠΕ τονίζει:

Το τηλεγράφημά μας με τίτλο “Τουρκία: Ο Ερντογάν για τα σύνορα του Οθωμανικού κράτους, τη Μοσούλη, τη Θράκη και την Κύπρο”, τα αναφερόμενα στη τρίτη και τέταρτη παράγραφο, εκ παραδρομής αποδόθηκαν στον Ρ. Τ. Ερντογάν αντί στον τουρκικό Τύπο. Αντικαθίστανται δε από τα εξής:

“Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Σαμπάχ, για το περιεχόμενο του «Εθνικού Συμβολαίου και στo σημείο αναφορικά με τη Δυτική Θράκη αναφέρει: «Και το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης, το οποίο εναπόκειται στην ειρήνη που θα γίνει με την Τουρκία, θα πρέπει οριστεί, με κατάλληλο τρόπο, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί ελεύθερα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!