Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Εξελίξεις στην έρευνα για τα δάνεια των κομμάτων
[News247]: Εξελίξεις στην έρευνα για τα δάνεια των κομμάτων

[News247]: Εξελίξεις στην έρευνα για τα δάνεια των κομμάτων

Η προκαταρκτική έρευνα, που αφορά σε δάνεια ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, έχει μπει στο αρχείο, αλλά δεν αποκλείεται να ανασυρθεί. Διαβάστε το γιατί

Το ενδεχόμενο να ανοίξει ο δρόμος για την εκ νέου διερεύνηση των δανείων, ύψους 250 εκατ. ευρώ, που φέρονται να έλαβαν περίπου 50 τραπεζικά στελέχη και τουλάχιστον 10 πολιτικά πρόσωπα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επανέρχεται με πρόσφατη παραγγελία των οικονομικών εισαγγελέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές παρήγγειλαν να τους διαβιβαστούν τα πρακτικά με την τοποθέτηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Κι αυτό γιατί έτσι οι οικονομικοί εισαγγελείς θα ερευνήσουν με τα έγγραφα αυτά αν με βάση τα όσα αναφέρθηκαν, υπάρχει η δυνατότητα ανάσυρσης της υπόθεσης από το αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχειοθέτηση είχε έρθει το 2013 μετά από την περίφημη τροπολογία στη Βουλή, η οποία είχε ερμηνευθεί ότι παύει τις ποινικές ευθύνες για τα αποκαλούμενα θαλασσοδάνεια. Αφορμή για την πιθανή επανεκκίνηση της έρευνας είναι οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή, σύμφωνα με τις οποίες η επίμαχη τροπολογία δεν αφορά κατά την άποψή του, τα δάνεια των κομμάτων, καθώς όπως υποστήριξε “τα κόμματα δεν ανήκουν στην γενική κυβέρνηση”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!