Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Ευρωπαϊκό νεύμα για πολιτική συμφωνία
[News247]: Ευρωπαϊκό νεύμα για πολιτική συμφωνία

[News247]: Ευρωπαϊκό νεύμα για πολιτική συμφωνία

Έτοιμα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος από το ΕΜΣ με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς να πιέζουν όλους για πολιτική συμφωνία στο ελληνικό πρόγραμμα. Κορυφαίος κοινοτικός αξιωματούχος δείχνει πάντως ότι παρά τα ανοιχτά θέματα υπάρχει δυνατότητα για πολιτική συμφωνία

Το δρόμο του πολιτικού συμβιβασμού δείχνει για την Ελλάδα κορυφαίος κοινοτικός αξιωματούχους τονίζοντας ότι είναι εφικτή η συνολική συμφωνία για χρέος και αξιολόγηση μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου «αν υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές». Την ίδια ώρα ο ΕΜΣ έχει ήδη έτοιμα προς συζήτηση τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που θα μειώσουν το χρέος κατά 21,8% του ΑΕΠ ως το 2060.

Κοινοτικός αξιωματούχος που παρακολουθεί από πολύ κοντά τις διαπραγματεύσεις για το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα , παραδέχονταν νωρίτερα σήμερα ότι υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα, όπως το δημοσιονομικό και οι εργασιακές αλλαγές, τόνισε ότι “αν υπάρχει καλή θέληση, τότε είμαι βέβαιος ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί και όπως ξέρετε, οι συνεδριάσεις μας δεν δεσμεύονται από γραφειοκρατικά ημερολόγια, είμαστε ευέλικτοι”.

Ο αξιωματούχος φάνηκε αισιόδοξος για τη Δευτέρα, αλλά δεν απέκλεισε νέα συνεδρίαση, αν αυτή χρειαστεί. Ξεκαθάρισε πάντως ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα προγραμματισμένο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!