Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Ενστάσεις Κομισιόν στο νόμο Κοντονή
[News247]: Ενστάσεις Κομισιόν στο νόμο Κοντονή

[News247]: Ενστάσεις Κομισιόν στο νόμο Κοντονή

Αγνοεί την νομολογία του Ευρωπαικού δικαστηρίου και την ελληνική νομοθεσία, αναφέρουν πηγές από τις Βρυξέλλες. Εξαιρεί τον ΟΠΑΠ στρεβλώνοντας την αγορά και στερώντας έσοδα από τον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό

Προβληματισμό προκάλεσε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, η πρόθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Στ. Κοντονή να εισάγει άρθρο στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, «Περί Ερασιτεχνικού και Επαγγελματικού Αθλητισμού» που τον καθιστά αρμόδιο να ορίζει το ποσοστό που πρέπει να καταβάλλουν οι εταιρείες αθλητικού στοιχηματισμού στους επαγγελματικούς συνδέσμους και ομοσπονδίες.

Συγκεκριμένα στο επίμαχο υπό διαβούλευση άρθρο 160 με θέμα «Καταβολή ποσοστού από το Στοίχημα αναφέρονται τα εξής:

«Με συμφωνία που συνάπτεται μεταξύ αφενός των αθλητικών Ομοσπονδιών και των οικείων επαγγελματικών συνδέσμων αθλημάτων, αγώνες των οποίων συμπεριλαμβάνονται σε δελτία στοιχήματος (αγώνες προκαθορισμένης απόδοσης) και, αφετέρου, των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες αθλητικού στοιχηματισμού, πλην της ΟΠΑΠ Α.Ε., ορίζεται ποσοστό από τα μικτά κέρδη τους το οποίο οι εταιρείες οφείλουν να καταβάλλουν στους επαγγελματικούς συνδέσμους και τις Ομοσπονδίες, κατά τα ειδικότερα που στις συμφωνίες αυτές θα ορίζονται ως προς την κατανομή, τον τρόπο καταβολής και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!