Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Ένα βήμα πριν να πέσουν υπογραφές στη συμφωνία για το ΔΕΣΦΑ
[News247]: Ένα βήμα πριν να πέσουν υπογραφές στη συμφωνία για το ΔΕΣΦΑ

[News247]: Ένα βήμα πριν να πέσουν υπογραφές στη συμφωνία για το ΔΕΣΦΑ

Μετά τα βήματα που έχουν ήδη γίνει αλλά και τη δέσμευση της ελληνικής πλευράς ότι θα γίνουν ακόμη κάποιες επιπλέον διορθωτικές κινήσεις

Ολοκληρωμένη θα πρέπει να θεωρείται επί της αρχής η συμφωνία της ελληνικής πλευράς με τους Αζέρους και Ιταλούς επενδυτές για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 66% του ΔΕΣΦΑ στη Socar, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις που έγιναν την Παρασκευή μεταξύ του συμβούλου του πρωθυπουργού Δ. Λιάκου και των απεσταλμένων στην Αθήνα της ιταλικής εταιρείας Snam, με τη συμμετοχή του εκπροσώπου της Socar Anar Mammadov μέσω τηλεδιάσκεψης.

Είχαν προηγηθεί την Πέμπτη επαφές των Ιταλών με το Υπουργείο Ενέργειας, αλλά και κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή του κ. Λιάκου, των στελεχών του Υπουργείου Ενέργειας και της SNAM.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα βήματα που έχουν ήδη γίνει αλλά και τη δέσμευση της ελληνικής πλευράς ότι θα γίνουν ακόμη κάποιες επιπλέον διορθωτικές κινήσεις, η συμφωνία για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το συμπέρασμα από τις συζητήσεις είναι ότι η πλευρά των Αζέρων έκανε και εκείνη προσαρμογές, αποδεχόμενη για παράδειγμα τη μείωση του Μέσου Σταθμισμένου Κόστους Κεφαλαίων (WACC) στο 9,22%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!