Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Ελπιδοφόρα μελέτη για γονιδιακή θεραπεία ενάντια στο Alzheimer
[News247]: Ελπιδοφόρα μελέτη για γονιδιακή θεραπεία ενάντια στο Alzheimer

[News247]: Ελπιδοφόρα μελέτη για γονιδιακή θεραπεία ενάντια στο Alzheimer

Σύμφωνα με ερευνητές του Imperial College στο Λονδίνο γονιδιακή θεραπεία μπορεί να είναι ικανή να αντιμετωπίσει την νόσο, τουλάχιστον στα ποντίκια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία που να μπορεί σταματήσει ή να καθυστερήσει την νόσο του Alzheimer. Σύμφωνα όμως με ερευνητές του Imperial College στο Λονδίνο γονιδιακή θεραπεία μπορεί να είναι ικανή να αντιμετωπίσει την νόσο, τουλάχιστον στα ποντίκια.

Η ομάδα ερευνητών, ανακάλυψε ότι το γονίδιο PGC-1 alpha μπορεί να αποτρέψει τον σχηματισμό της βήτα αμυλοειδούς, δηλαδή της πρωτεΐνης που συσσωρεύται  στον εγκέφαλο των ανθρώπων που πάσχουν από Alzheimer. Το PGC-1 alpha κωδικοποιεί μία πρωτεΐνη με το ίδιο όνομα που παίζει ρόλο στον μεταβολισμό του οργανισμού και ρυθμίζει τα επίπεδα ζάχαρης. Σε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the Nationals Academy of Sciences, οι επιστήμονες απέσπασαν αυτό το γονίδιο από τους εγκεφάλους ποντικιών με την βοήθεια ενός τροποποιημένου ιού.

Πιο συγκεκριμένα ο ιός μαζί με το γονίδιο PGC-1 alpha χορηγήθηκε με τη μορφή ένεσης στον ιππόκαμπο και στο περίβλημα του εγκεφάλου ποντικιών που ήταν ευαίσθητα σε νευροεκφυλιστικες νόσους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!