Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Εγγράφονται στο σύστημα οι πρώτοι πλειστηριασμοί – Τέλος εποχής για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές
[News247]: Εγγράφονται στο σύστημα οι πρώτοι πλειστηριασμοί – Τέλος εποχής για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

[News247]: Εγγράφονται στο σύστημα οι πρώτοι πλειστηριασμοί – Τέλος εποχής για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Ενάμιση μήνα πριν εκπνεύσει το 2017, οι τράπεζες θέλουν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στην αγορά. Η ώρα του στρατηγικού κακοπληρωτή, τελείωσε. Ήδη, όσο επιλύεται το θέμα της ασφάλειας των συμβολαιογράφων, οι υπηρεσίες των τραπεζών εγγράφουν στο σύστημα τη λίστα με τα πρώτα ακίνητα που οδεύουν προς πλειστηριασμό

Στα τέλη Νοεμβρίου, θα ξεκινήσουν θεωρητικά οι πρώτες ενέργειες για τους πλειστηριασμούς ακινήτων αξίας, άνω των 300.00 ευρώ. Παρά τα πισωγυρίσματα, κυριαρχεί η εκτίμηση ότι με τις επικείμενες αλλαγές αναφορικά με την παρεμπόδιση των διαδικασιών, θα μπει το νερό στο αυλάκι για τους πλειστηριασμούς.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις ή ανατροπές, επισημαίνουν οι τραπεζίτες στο news247.gr. Γι αυτό και η διάχυτη επιφυλακτικότητα τείνει να μετατραπεί σε αισιοδξία ότι κυριολεκτικά στο “παρά πέντε” θα ξεκινήσει με σταθερό ρυθμό η διενέργεια πλειστηριασμών και με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα.

Άλλωστε οι τράπεζες έχουν λάβει τελεσίγραφο από τους θεσμούς ότι αν δεν κινητοποιηθούν οι διαδικασίες , κινδυνεύουν οι στόχοι για τα κόκκινα δάνεια και αυτό μπορεί να αποτελέσει αφορμή για επιπλέον προβλέψεις, ανοίγοντας εκ νέου μια συζήτηση που όλοι απεύχονται, για νέα κεφάλαια.

Από πλευράς τους, οι τράπεζες έχουν κάνει παραπάνω από σαφές ότι δεν προτίθενται προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς κατοικιών ανθρώπων με πραγματικά οικονομικά προβλήματα, αλλά ότι έχουν ως στόχαστρο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, που δυστυχώς είναι πάρα πολλοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!