Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Το έγγραφο της Προανακριτικής για τον Στουρνάρα – Τι απαντά ο ίδιος
[News247]: Το έγγραφο της Προανακριτικής για τον Στουρνάρα – Τι απαντά ο ίδιος

[News247]: Το έγγραφο της Προανακριτικής για τον Στουρνάρα – Τι απαντά ο ίδιος

Δήλωση – απάντηση σε δημοσίευμα του Documento.gr που αναφέρεται στη συνεργασία του με τη Novartis εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Σύμβαση που δείχνει ότι ο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας παρείχε υπηρεσίες συμβούλου στη φαραμακευτική Novartis παραδόθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Το σχέδιο σύμβασης, το οποίο δημοσιοποιεί το Documento.gr, πιστοποιεί ότι ο κ. Στουρνάρας ήταν έμμισθος σύμβουλος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας την περίοδο που κατείχε το θεσμικό αξίωμα του προέδρου του ΙΟΒΕ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Γιάννης Στουρνάρας έλαβε 4.000 ευρώ μεικτά από τη Novartis για να παρουσιάσει σε μία κλειστού τύπου διαδικασία την τότε οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.

Aπό τα στοιχεία που παρουσιάζονται προκύπτει ότι οι έμμισθες παρουσιάσεις του συμβούλου Γιάννη Στουρνάρα έγιναν ενώπιον της Διοικητικής Επιτροπής της Novartis σε χώρα που υπέδειξε η εταιρία, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να καλείται να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, συμμετέχοντας στη συζήτηση που θα ακολουθούσε.

Όπως αναφέρει το Documento, η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, δίχως να προσδιορίζεται χρονικά από τα υπάρχοντα έγγραφα η ημερομηνία της δεύτερης παρουσίασης. Ωστόσο, κατά τη σύμβαση, η διάρκεια της συγκεκριμένης έμμισθης συνεργασίας Στουρνάρα – Novartis διήρκεσε έως τις 31/12/2011.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!