Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Δραγασάκης: Όχι στην προληπτική γραμμή στήριξης. Να σταθούμε στα πόδια μας
[News247]: Δραγασάκης: Όχι στην προληπτική γραμμή στήριξης. Να σταθούμε στα πόδια μας

[News247]: Δραγασάκης: Όχι στην προληπτική γραμμή στήριξης. Να σταθούμε στα πόδια μας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι η χώρα πρέπει να δημιουργήσει δικό της «κουμπαρά» για να προστατευθεί από τυχόν αναταράξεις των αγορών μετά την έξοδο από το Μνημόνιο.

Κατηγορηματικά απέρριψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και νέος υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, την επιλογή της εξόδου στις αγορές με προληπτική γραμμή στήριξης αντιπροτείνοντας το στόχο της δημιουργίας αποθεμάτων υπό τη μορφή “κλειστού κουμπαρά” που θα προφυλάξουν την ελληνική οικονομία από τις αναταράξεις των αγορών.

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στην επικείμενη ολοκλήρωση του οικονομικού προγράμματος τον Αύγουστο σημειώνοντας ότι υπάρχουν δύο δρόμοι εξόδου. Ο ένας όπως ανέφερε είναι η προληπτική γραμμή η οποία όμως θα αποτελεί ένα σύμφωνο με μορφή μνημονίου. «Αυτό το σύμφωνο θα έχει υποχρεώσεις και δεν θα μας δώσει τη δυνατότητα να πούμε ότι στεκόμαστε στα πόδια» είπε απορρίπτοντάς μια τέτοια προοπτική. Τάχθηκε, μάλιστα, υπέρ του άλλου δρόμου που είναι «να δημιουργήσουμε τα δικά μας αποθέματα». «Έτσι, αν υπάρξουν στο μέλλον αναταράξεις θα έχουμε το δικό μας κουμπαρά» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης. Διαβεβαίωσε, δε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη φάση «οικοδόμησης» αυτού του αποθεματικού και σημείωσε ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί 4,5 δις ευρώ για αυτό το σκοπό. «Είμαστε σε θετική πορεία» διαβεβαίωσε και υπογράμμισε ότι σε λίγο θα έχει χτιστεί όλο αυτό απόθεμα για την κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!