Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Η διπλωματική κόντρα ΗΠΑ – Τουρκίας ‘βυθίζει’ την τουρκική λίρα
[News247]: Η διπλωματική κόντρα ΗΠΑ – Τουρκίας ‘βυθίζει’ την τουρκική λίρα

[News247]: Η διπλωματική κόντρα ΗΠΑ – Τουρκίας ‘βυθίζει’ την τουρκική λίρα

Μεγάλες απώλειες για το τουρκικό νόμισμα μετά την αναστολή έκδοσης ταξιδιωτικής βίζας που αποφάσισαν Ουάσινγκτον και Άγκυρα

Η αρνητική αυτή εξέλιξη για το τουρκικό νόμισμα έλαβε χώρα ενώ η διπλωματική ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας κορυφώνεται, με τις δύο χώρες να προχωρούν σε αναστολή έκδοσης βίζας.

Η ισοτιμία της λίρας εμφανίζει μεγάλη μεταβλητότητα και καταγράφει σημαντικές απώλειες στον απόηχο της πολεμικής που ακολουθούν Άγκυρα – Ουάσινγκτον.

Η λίρα καταγράφει μάλιστα την έβδομη διαδοχική ημέρα απωλειών, που είναι και το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Μάιο του 2016.

Οι απώλειες της τουρκικής λίρας ανέρχονται τη Δευτέρα στο 2,35%, με την ισοτιμία της να ανέρχεται στα 0,27,01 δολάρια.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν ότι παρά την ανησυχία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τίτλοι των αναδυόμενων αγορών, λόγω επικείμενης αλλαγής στη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η Τουρκία είναι μια εντελώς ξεχωριστή και μεμονωμένη περίπτωση λόγω κυρίως των πολιτικών συνθηκών. Επισημαίνουν δε ότι η κόντρα της Άγκυρας με την ΕΕ αλλά και η στάση της στο κουρδικό εγκυμονούν κινδύνους για την πορεία των ξένων επενδύσεων, τις οποίες η χώρα χρειάζεται καθώς έχει μεγάλο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!