Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Δήμος Αθηναίων: σε τρίγωνο – πρότυπο μετατρέπεται το κέντρο
[News247]: Δήμος Αθηναίων: σε τρίγωνο – πρότυπο μετατρέπεται το κέντρο

[News247]: Δήμος Αθηναίων: σε τρίγωνο – πρότυπο μετατρέπεται το κέντρο

Ο δήμος Αθηναίων καλεί σε συστράτευση όλους για ένα Εμπορικό Τρίγωνο χωρίς παράνομη στάθμευση, με ανοιχτά πεζοδρόμια και σεβασμό στα ωράρια τροφοδοσίας

Πολλά έχουν αλλάξει το τελευταίο χρονικό διάστημα στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερο σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι, εκτός από τη δημοτική αρχή που θεσπίζει τους κανόνες.

Ήδη έχουν ληφθεί μέτρα, οι πεζοδρομήσεις πολλαπλασιάζονται, οι έλεγχοι διευρύνονται, ενώ υπάρχουν νέα δεδομένα και στους χώρους που θα καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα.

Σε τρίγωνο – πρότυπο λοιπόν, μετατρέπεται, μέρα με τη μέρα, το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας. Τους τελευταίους έντεκα μήνες ο δήμος Αθηναίων έχει ήδη παραδώσει στους πεζούς εννέα πεζόδρομους, που έως πρότινος παρέμεναν πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά. Πρόκειται για τις οδούς Βύσσης, Καϊρη, Αγάθωνος, Αβραμιώτου,Καρόρη, Πολυκλείτου, Βλαχάβα, Χρυσοσπηλιωτίσσης και Νικίου.

Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό έχει άρχισε η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των οδών Λεωχάρους, Μιλτιάδου και Χαβρίου, στις οποίες θα ξεκινήσει η δαπεδόστρωση με κυβόλιθους, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης και η εγκατάσταση υποδομών internet. Τα έργα θα συνεχιστούν τμηματικά σε δεκαεννέα (19) δρόμους του Εμπορικού Τριγώνου, ενώ οκτώ από αυτούς που θα ανακατασκευαστούν, ήδη είναι πεζόδρομοι (Μιλτιάδου, Σκουζέ, Καλαμιώτου, Ευαγγελιστρίας, Κλειτίου, Ρόμβης, Θησέως και Αγίου Μάρκου).

Ο δήμος Αθηναίων ζητεί από τους πολίτες να συμβάλουν σε αυτή τη σημαντική για την Αθήνα προσπάθεια. Στο δίκτυο πεζοδρόμων δεν επιτρέπεται η στάθμευση τροχοφόρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!