Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Δημοψήφισμα στην Ιταλία: Οι επιδιώξεις Ρέντσι θέτουν σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη
[News247]: Δημοψήφισμα στην Ιταλία: Οι επιδιώξεις Ρέντσι θέτουν σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη

[News247]: Δημοψήφισμα στην Ιταλία: Οι επιδιώξεις Ρέντσι θέτουν σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη

Μια υπόθεση που θα έπρεπε να απασχολεί αποκλειστικά το ιταλικό ακροατήριο, έχει αναχθεί σε πολιτικό και οικονομικό ζήτημα βιωσιμότητας της ιταλικής και κατ’ επέκταση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Το NEWS 247 έχει στα χέρια του το ψηφοδέλτιο και αναλύει ένα προς ένα, τα ζητήματα που θέτει αυτό

Εύη Κιόρρι, Λευτέρης Σαββίδης

Η Ιταλία μετρά αντίστροφα ως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ημέρα που θα διεξαχθεί το κρίσιμο ιταλικό δημοψήφισμα . Μια εκλογική διαδικασία που αν και αφορά σε εσωτερική λειτουργία και άσκηση εξουσίας στη χώρα, έχει αναχθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή στην Ευρώπη, ως καθοριστικής σημασίας ακόμη και για το μέλλον της ευρωζώνης. Αρχικά, ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι συνέδεσε το αποτέλεσμα του με τη θητεία του στον πρωθυπουργικό θώκο, γεγονός που ήρθε να αναιρέσει ο ίδιος, με μεταγενέστερες δηλώσεις του. Το NEWS 247 διαθέτει το ψηφοδέλτιο που θα καθορίσει την πολιτική καριέρα του εν ενεργεία Ιταλού πρωθυπουργού και μοιάζει να επηρεάζει σημαντικά το τραπεζικό σύστημα της χώρας, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Οι ειδικοί βλέπουν περίοδο πολιτικής αστάθειας, η οποία θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή στις ιταλικές τράπεζες που έχουν ήδη χτυπήσει ‘κόκκινο’ , με κίνδυνο να συμπαρασύρουν την εύθραυστη οικονομία της ευρωζώνης και πάλι στην ύφεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!