Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Διαξιφισμοί Σπίρτζη – Beat για τις φορολογικές πρακτικές της εταιρείας
[News247]: Διαξιφισμοί Σπίρτζη – Beat για τις φορολογικές πρακτικές της εταιρείας

[News247]: Διαξιφισμοί Σπίρτζη – Beat για τις φορολογικές πρακτικές της εταιρείας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Beat N. Δρανδάκης ανέφερε ότι η εταιρεία εδρεύει στο Λονδίνο και δεν εμφανίζει κέρδη. Ο υπουργός Μεταφορών ζήτησε στοιχεία για τους φόρους που καταβάλλει η εταιρεία στην Ελλάδα

Τα ξίφη τους για τις φορολογικές πρακτικές της εταιρείας Beat (πρώην Taxibeat) που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα αλλά ιδρύθηκε στο Λονδίνο και πωλήθηκε στη Daimler διασταύρωσαν στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίτρτζης και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Δρανδάκης.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε κατά την ακρόαση φορέων επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών που ρυθμίζει το καθεστώς λειτουργίας των εταιρειών διαμεσολάβησης μεταφοράς επιβατών. Αφορμή αποτέλεσε η δήλωση του κ. Δρανδάκη ότι η εταιρεία είναι απολύτως νόμιμη και ότι έχει παρουσιάσει πλήρη στοιχεία για το πως φορολογείται. Σχολιάζοντας αυτή την αναφορά ο κ. Σπίρτζης ρώτησε που είναι η έδρα της εταιρείας. Απαντώντας ο κ. Δρανδάκης σημείωσε ότι η έδρα είναι από το 2011 στο Λονδίνο και στην Ελλάδα λειτουργεί ως υποκατάστημα.

Κληθείς να απαντήσει σειρά σχετικών ερωτήσεων του κ. Σπίρτζη ο κ. Δρανδάκης ανέφερε ότι η εταιρεία δεν εμφάνισε κέρδη το 2017 αλλά ούτε και τα προηγούμενα χρόνια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Beat απέδωσε το γεγονός στη συνεχή αύξηση των εργαζομένων της εταιρείας που πλέον φτάνουν τους 120 αλλά και στο υψηλό επίπεδο επενδύσεων για την ανάπτυξη τεχνολογίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!