Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Σε διατλαντικές συμπληγάδες για χρέος- πλεονάσματα
[News247]: Σε διατλαντικές συμπληγάδες για χρέος- πλεονάσματα

[News247]: Σε διατλαντικές συμπληγάδες για χρέος- πλεονάσματα

Η ελληνική ομάδα προσέρχεται στις συναντήσεις όχι μόνο για να ακούσει αλλά και για να θέσει τους όρους της. Τι προτείνει για τη διετία 2019 – 2020 σε σχέση με το χρέος, τι ζητά από τους Ευρωπαίους

Στις συμπληγάδες μεταξύ των διαφορετικών απόψεων Βερολίνου και ΔΝΤ για χρέος και πλεονάσματα μετά το 2018, μπαίνει σήμερα η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα με στόχο την καλύτερη δυνατή συμφωνία μέχρι και τις 22 Μαΐου.

Από τις χθεσινές δηλώσεις, που έγιναν στην Ουάσινγκτον στο προσκήνιο ήρθε το θέμα των δημοσιονομικών στόχων, μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος το 2018. Η επικεφαλής του ΔΝΤ μίλησε ξανά για λογικά πρωτογενή πλεονάσματα υπονοώντας σαφώς το χαμήλωμα του πήχη για τα πρωτογενή πλεονάσματα πολύ κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών κ. Βόλγκανγκ Σόιμπλε άρπαξε την ευκαιρία που του έδινε η παραδοχή του ΔΝΤ για πρωτογενές πλεόνασμα 3,3% του ΑΕΠ το 2016. Είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι ελληνικές προβλέψεις είναι πιο ακριβείς από αυτές του ΔΝΤ εγκαλώντας παράλληλα τους οικονομολόγους του Ταμείου και ζητώντας τους να «αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα».

Βεβαίως στο πίσω μέρος του μυαλού του, έχει ένα ατράνταχτο επιχείρημα ότι κάτω από αυστηρή εποπτεία η Ελλάδα μπορεί να επιτυγχάνει υψηλά πλεονάσματα. Συνεπώς δεν χρειάζεται να υποχωρήσει – πολύ – από την θέση του για πολυετή υποχρέωση της Ελλάδας να επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Παράλληλα στηρίζει και την πάγια θέση του ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα χρειαστεί λιγότερα μέτρα, που θα εφαρμοστούν αργότερα, μειώνοντας έτσι το κόστος – κυρίως – για την Γερμανία και της άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!