Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Δεν εκδίδεται ο Ιω. Καραγιώργης
[News247]: Δεν εκδίδεται ο Ιω. Καραγιώργης

[News247]: Δεν εκδίδεται ο Ιω. Καραγιώργης

Δόλια χρεωκοπία και όχι απάτη “είδε” ο Άρειος Πάγος, και αποφάσισε να μην εκδοθεί ο Ιω. Καραγιωργης στην Ολλανδία

“Όχι” στην έκδοση του εφοπλιστή Ιωάννη Καραγιώργη στην Ολλανδία αποφάσισε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ανατρέποντας την αντίθετη ετυμηγορία του Εφετείου που είχε εκδοθεί πριν μερικές ημέρες.

Κι αυτό γιατί ο Άρειος Πάγος στην υπόθεση Καραγιώργη “είδε” δόλια χρεοκοπία και όχι το αδίκημα της απάτης για το οποίο των κατηγορούν οι ολλανδικές αρχές. Συγκεκριμένα, στην υπ’ αριθμ. 1751/2016 απόφασή του, με την οποία γίνεται δεκτή η έφεση του Ιω. Καραγιώργη, αναφέρεται πως η πράξη της δόλιας χρεοκοπίας είναι πλημμέλημα κατά τον Ποινικό Κώδικα και κατ’ επέκταση, σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη έχει υποπέσει σε παραγραφή, αφού έχουν περάσει πέντε έτη από το χρόνο τέλεσης.

Ο Ιω. Καραγιώργης είχε συλληφθεί μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της δόλιας πτώχευσης, καθώς φέρεται να προχώρησε σε εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με “δόλια πτώχευση” γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος που είχε εξαγοράσει το  80%  των μετοχών της. Το Εφετείο της Αθήνα κατά τη συζήτηση έκδοσης, είχε αποφασίσει την έκδοσή του μόνο για το αδίκημα της απάτης, και όχι για τα άλλα δύο που του καταλογίζουν οι ολλανδικές αρχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!