Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Η ΔΕΗ κρατάει τους πελάτες αλλά πυροβολεί τα πόδια της
[News247]: Η ΔΕΗ κρατάει τους πελάτες αλλά πυροβολεί τα πόδια της

[News247]: Η ΔΕΗ κρατάει τους πελάτες αλλά πυροβολεί τα πόδια της

Η κυρίαρχη επιχείρηση του χώρου κάνει προσπάθεια να κρατήσει το πελατολόγιό της, αλλά αυτό διευκολύνει τις επιδιώξεις της τρόικας που πιέζει για πώληση του 40% των μονάδων

Η αίσθηση που έχουν όσοι παρακολουθούν στενά την αγορά ρεύματος, ότι δηλαδή βρισκόμαστε σε φάση αναμονής χωρίς σημαντικές ανακατατάξεις, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία για το μήνα Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μερίδιο της ΔΕΗ παραμένει στα επίπεδα του 90%, εκεί δηλαδή που βρέθηκε και ένα μήνα πριν, στο τέλος Δεκεμβρίου του 2016.

Το γεγονός θα είχε μικρότερη σημασία αν δεν βρισκόμασταν σε φάση σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η πίεση για δομικά μέτρα (πώληση μονάδων της ΔΕΗ), επειδή ακριβώς δεν πιάνουμε τους στόχους στους οποίους έχουμε δεσμευθεί όσον αφορά τη μετακίνηση πελατών από τη ΔΕΗ στους ιδιώτες παρόχους.

Στο τέλος του 2016 η ΔΕΗ υπερέβη το μνημονιακό στόχο για μείωση του μεριδίου της στο 87,24%.  Θυμίζουμε ότι ο τελικός στόχος είναι να μειωθεί το μερίδιο της ΔΕΗ κάτω από 50% ως το 2020, με ενδιάμεσους στόχους μερίδια 75,24% το Δεκέμβριο 2017, 62,24% το Δεκέμβριο 2018 και 49,24% το Δεκέμβριο 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!