Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Χάρτης: Πώς η Ινδία κατάφερε σε τρία χρόνια να πετύχει αυτό που δεν μπορούσε για αιώνες
[News247]: Χάρτης: Πώς η Ινδία κατάφερε σε τρία χρόνια να πετύχει αυτό που δεν μπορούσε για αιώνες

[News247]: Χάρτης: Πώς η Ινδία κατάφερε σε τρία χρόνια να πετύχει αυτό που δεν μπορούσε για αιώνες

Το στοίχημα του πρωθυπουργού Ναρέντα Μόντι που άλλαξε ιδεοληψίες αλλά και τις ζωές και τα σπίτια δεκάδων εκατομμυρίων Ινδών την τελευταία τριετία

Δεν χρειάζεται να πάει κανείς ως την Ινδία για να καταλάβει το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων της χώρας. Το τελευταίο ίσως να είναι και ο αποτρεπτικός παράγοντας για την επισκεφτεί κάποιος. Σκουπίδια παντού, περιττώματα ανθρώπων και ζώων στους στους δρόμους, λακούβες με βρόμικα νερά συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν ταιριάζουν με μια ανερχόμενη υπερδύναμη.

Αυτή η εικόνα αλλάζει ραγδαία και ριζικά μετά από τον βιασμό και τον απαγχονισμό δύο νεαρών κοριτσιών το 2014. Οι εξαδέλφες 14 και 16 χρονών που βγήκαν για να πραγματοποιήσουν την σωματική τους ανάγκη στην ύπαιθρο με το που έπεσε το φως δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση και στην συνέχεια κρεμάστηκαν από δέντρο του χωριού στο οποίο διέμεναν. Η είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ναρέντα Μόντι να πάρει δραστικά μέτρα.

Με το 55% των γυναικών Ντάλιτ (παρίες) να πέφτουν θύματα βιασμού όταν πήγαιναν για την ανάγκη τους στην ύπαιθρο η λύση ήταν στο να δημιουργηθούν τουαλέτες στα σπίτια τους η αξιοπρεπείς δημόσιες τουαλέτες. Τον Οκτώβριο του 2014 ο πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι ανακοίνωσε την αποστολή “Καθαρισμός της Ινδίας” όπου προέβλεπε μεταξύ των άλλων και την δημιουργία χώρων υγιεινής στα σπίτια. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της σε αυτό τον τομέα φαίνονται στον σχετικό χάρτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!