Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Χαρίτσης: 2 δις ευρώ στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
[News247]: Χαρίτσης: 2 δις ευρώ στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

[News247]: Χαρίτσης: 2 δις ευρώ στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε ότι τα χρήματα θα αντληθούν από τρία νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και από την μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων. Ψηφίζεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο για την αδειοδότηση επιχειρήσεων

Χρηματοδοτήσεις ύψους 2 δις ευρώ θα αντλήσουν κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις την επόμενη περίοδο όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ενεργοποιηθούν τρία νέα χρηματοδοτικά εργαλεία (Ταμείο Συμμετοχών, νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας, νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ») τα οποία θα επιτρέψουν να εισρεύσει στην πραγματική οικονομία 1 δις ευρώ από δημόσιους πόρους. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα αντληθεί άλλο 1 δις ευρώ από τη μόχλευση κεφαλαίων που θα επιτευχθεί. Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε, ότι τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση της πλατφόρμας του νέου Ταμείου Συμμετοχών. «Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να αντλούν χρηματοδότηση από την πλατφόρμα, με τη μορφή της συμμετοχής στη μετοχική τους σύνθεση» διευκρίνισε. Επισήμανε, παράλληλα, ότι οι επιχειρήσεις θα ενισχυθούν και από την εφαρμογή του Αναπτυξιακού Νόμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!