Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Το Χαμόγελο του Παιδιού & Equal Society Ημερίδα : “Χαμόγελο Στέγασης, αλλάζοντας το αύριο”
[News247]: Το Χαμόγελο του Παιδιού & Equal Society Ημερίδα : “Χαμόγελο Στέγασης, αλλάζοντας το αύριο”

[News247]: Το Χαμόγελο του Παιδιού & Equal Society Ημερίδα : “Χαμόγελο Στέγασης, αλλάζοντας το αύριο”

Οι Οργανισμοί Το Χαμόγελο του Παιδιού και η Equal Society παρουσιάζουν την Πέμπτη 22 Μαρτίου (18.00 το απόγευμα) στο φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, την πρωτοβουλία «Χαμόγελο Στέγασης» που άλλαξε τις ζωές δεκάδων συνανθρώπων μας.

Οι δύο οργανισμοί μέσα από μια δημιουργική συνέργεια συνέβαλλαν στην καταπολέμηση του προβλήματος της έλλειψης στέγης, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει λάβει πρωτόγνωρες διαστάσεις για την ελληνική κοινωνία.

Με κοινό όραμα και στόχο, Το Χαμόγελο του Παιδιού και η Equal Society, υλοποίησαν ένα project το οποίο επιχειρεί την ομαλή μετάβαση νέων ανθρώπων και άστεγων συμπολιτών μας από τα Κέντρα Παιδικής Προστασίας και τους Κοινωνικούς Ξενώνες σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις. Παράλληλα μέσω του προγράμματος οι συμμετέχοντες κατάφεραν να διεκδικήσουν ισότιμα μια θέση απασχόλησης στην αγορά εργασίας και να λάβουν μια ολιστική ενίσχυση για ένα καλύτερο αύριο.

Η εκδήλωση της 22ας Μαρτίου έχει ως στόχο να φέρει κοντά όλους τους Οργανισμούς που ασχολούνται με το μείζον ζήτημα της αστεγίας, να δημιουργήσει μια διαλογική συζήτηση ανάμεσα στην κοινωνία των πολιτών και τους θεσμικούς φορείς που θα δώσουν το παρόν και φυσικά να ευαισθητοποιήσει τον κοινωνικό ιστό.

Η πρωτοβουλία «Χαμόγελο Στέγασης» αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα παρέμβασης και αντιμετώπισης του προβλήματος της αστεγίας προσφέροντας μια παλέτα παροχών η οποία κυμαίνεται από την εξασφάλιση στέγης μέχρι την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση και από την εύρεση απασχόλησης μέχρι την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!