Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 6 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Capital Controls: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μετά τις νέες αλλαγές
[News247]: Capital Controls: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μετά τις νέες αλλαγές

[News247]: Capital Controls: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μετά τις νέες αλλαγές

Από 1η Σεπτεμβρίου αλλάζουν τα δεδομένα την κίνηση κεφαλαίων και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών λύνει όλες τις απορίες ιδιωτών και επιχειρήσεων με έναν αναλυτικό οδηγό

Σε είκοσι εννέα ερωτήσεις , απαντά…η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αφορά τις αλλαγές στα capital controls από την 1η Σεπτεμβρίου.

Τα νέα δεδομένα μετά τις κινήσεις στα capital controls  καταγράφει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών μέσα από είκοσι ερωτήσεις και απαντήσεις. 

1. Τι ισχύει με τις αναλήψεις μετρητών;

Η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα. Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα ή ημέρες και πάντως το αργότερο στο τέλος κάθε μήνα, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Δηλαδή, από 1/9/2017 ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ κατ’ ανώτατο όριο με μια ή περισσότερες αναλήψεις τον μήνα. Έως την 31/8/2017 εξακολουθεί να παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα ή ημέρες και πάντως το αργότερο στο τέλος κάθε δεύτερης εβδομάδας (κάθε δεύτερη Παρασκευή).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!