Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: ‘Άστεγοι’ εκπαιδευτικοί στη Σαντορίνη
[News247]: ‘Άστεγοι’ εκπαιδευτικοί στη Σαντορίνη

[News247]: ‘Άστεγοι’ εκπαιδευτικοί στη Σαντορίνη

Ενώ έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί παραμένουν με μια βαλίτσα στο χέρι. Τα προβλήματα στέγασης, οι πολύ υψηλές τιμές στα ενοίκια και οι λύσεις ανάγκης. Τι δηλώνουν καθηγητές και τοπικοί φορείς της Σαντορίνης

Αναπληρωτές αλλά όχι έσχατοι όπως αντιμετωπίζονται από το κράτος. Περισσότεροι από 40 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στη Σαντορίνη συνεχίζουν να διαμένουν, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, σε ξενοδοχεία, σπίτια συναδέλφων ακόμα και σε κάμπινγκ καθώς αδυνατούν να βρουν στέγη στο τόπο διορισμού τους. Με το σοβαρό αυτό πρόβλημα διαμονής ήρθαν αντιμέτωποι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στη Μύκονο-όπως έγινε γνωστό μέσα στην εβδομάδα-ωστόσο, σύμφωνα με τον σύλλογο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου, το πρόβλημα σταδιακά επιλύεται.

Γιατί, όμως, η Σαντορίνη συνεχίζει να έχει “άστεγους” εκπαιδευτικούς; Το αυξημένο ενδιαφέρον των κατοίκων του νησιού για βραχυχρόνια μίσθωση των σπιτιών τους σε τουρίστες μέσω δημοφιλών πλατφόρμων (Airbnb κ.α.) σε συνδυασμό με τον τεράστιο όγκο αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έφθασε φέτος στο νησί έχει κάνει ανέφικτη την ανεύρεση  διαθέσιμης προς ενοικίαση κατοικίας. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, πριν λίγες ημέρες ο δήμαρχος Σαντορίνης, Νίκος Ζώρζος, είχε απευθύνει έκκληση στους κατοίκους “να… υιοθετήσουν για λίγο έναν εκπαιδευτικό”, προκαλώντας τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών συλλόγων για ασέβεια προς το έργο και την αξιοπρέπεια τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!