Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Άρθρο Παπαγγελόπουλου στο News247: Εσωτερική κατανάλωση
[News247]: Άρθρο Παπαγγελόπουλου στο News247: Εσωτερική κατανάλωση

[News247]: Άρθρο Παπαγγελόπουλου στο News247: Εσωτερική κατανάλωση

Ο Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, μέλος της Π.Ε και της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ θέτει το ερώτημα τελικά ποιος κάνει δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση, η τουρκική ή η ελληνική κυβέρνηση

Του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου*

Ήταν άμεση η αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης, στις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας που αμφισβητούσε τη Συνθήκη της Λοζάνης. Σύμφωνα λοιπόν με την Κυβέρνηση, αυτές οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντοάν έγιναν για εσωτερική κατανάλωση.

Η ερμηνεία βέβαια αυτή και η βεβαιότητα ότι ο στόχος των δηλώσεων είναι η αποκαθήλωση του Κεμάλ Ατατούρκ, δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή από τους γνώστες των διεθνών σχέσεων. Προκαλεί ανησυχία –και σωστά– το γεγονός ότι επικεντρώθηκε στα νησιά του Αιγαίου, ενώ η συγκεκριμένη συνθήκη αφορά σε όλα τα σύνορα της σημερινής Τουρκίας.

Το θέμα όμως του παρόντος άρθρου δεν είναι αυτό. Είναι η ευκολία με την οποία απέδωσαν οι κυβερνητικοί τις δηλώσεις του Ερντογάν σε λόγους εσωτερικής στόχευσης. Πιθανότατα, διότι κρίνουν εξ ιδίων.

Έχουν περάσει μόλις 16 μήνες από τη λήξη της υπερήφανης διαπραγμάτευσης Τσίπρα- Βαρουφάκη, η οποία διανθίστηκε από «παραστάσεις» και δεκάδες συνεντεύξεις του τότε Υπουργού Οικονομικών σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από συγκεντρώσεις υποστήριξης, ηρωικές αναρτήσεις στα social media και από επαναστατική ρητορική, που αρχικά είχε συνεγείρει την ελληνική κοινή γνώμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!