Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Άρθρο Μανώλη Γραφάκου: Να αναθεωρηθεί η ηλικία των 15 για την ταυτότητα φύλου
[News247]: Άρθρο Μανώλη Γραφάκου: Να αναθεωρηθεί η ηλικία των 15 για την ταυτότητα φύλου

[News247]: Άρθρο Μανώλη Γραφάκου: Να αναθεωρηθεί η ηλικία των 15 για την ταυτότητα φύλου

Ο Μανώλης Γραφάκος γράφει για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον νομικό επαναπροσδιορισμό του φύλου που έχει έρθει στο επίκεντρο της επικαιρότητας

Του Μανώλη Γραφάκου*

Το μεγαλύτερο κεκτημένο της «νεωτερικότητας» σε πολιτικό επίπεδο είναι η φιλελεύθερη αστική δημοκρατία. Ο συνδυασμός  αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου, δηλαδή ενός νομικού συστήματος που προστατεύει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν υπόκειται στις διαθέσεις της κοινής γνώμης ούτε υπηρετεί πλειοψηφικές λογικές. Τα ανθρώπινα δικαιώματα καλύπτουν τους πάντες, τις πιο μικρές μειοψηφίες, την μονάδα. Όταν καλείται ο νομοθέτης να προστατεύσει την ανθρώπινη αξία, μένει παγερά αδιάφορος στα κελεύσματα της εκάστοτε πλειοψηφίας. 

Τα ιατρικά στατιστικά μας δείχνουν ότι περίπου 1% των συμπολιτών μας παρουσιάζουν τη λεγόμενη “διαταραχή ταυτότητας φύλου”. Η «διεμφυλικότητα» σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται σε πολλές μετρήσιμες βιολογικές αιτίες: διαταραχές χρωμοσωματων, νευρονατομικες διαταραχές, διαφορές στη γενετική των ορμονών φύλου και στων υποδοχεων κλπ.  Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα διεμφυλικα άτομα έχουν εγκεφαλική λειτουργία που προσομοιάζει με την ταυτότητα φύλου τους και όχι με τη λεγόμενη βιολογική. Με λίγα λόγια υπάρχουν συμπολίτες μας (άνδρες και γυναίκες) το βιολογικό φύλο των οποίων δεν συμβαδίζει με αυτό στο οποίο οι ίδιοι νιώθουν ότι ανήκουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!