Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Αποζημιώσεις 5,5 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους
[News247]: Αποζημιώσεις 5,5 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους

[News247]: Αποζημιώσεις 5,5 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους

Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι εκκρεμείς αποζημιώσεις του 2016 για την οζώδη δερματίτιδα και τα άλλα προβλήματα υγείας των ζώων

Εντός των επόμενων ημερών θα πληρωθούν στους δικαιούχους κτηνοτρόφους όλες οι εκκρεμείς οικονομικές αποζημιώσεις του 2016 για την οζώδη δερματίτιδα και τα άλλα προβλήματα υγείας των ζώων, συνολικού ύψους περί τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, στους εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων από τους Νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Δευτέρα, με τη συμμετοχή και του αναπλ. υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι για τη θωράκιση του Έβρου από τις ζωονόσους, έχει υποβληθεί -και αναμένεται έγκριση από την ΕΕ- πρόγραμμα προστασίας που αφορά στον αφθώδη πυρετό, την οζώδη δερματίτιδα, την ευλογιά και την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών. Επίσης, μέσα στον Δεκέμβριο θα πληρωθεί στους δικαιούχους αγρότες το σύνολο των ενισχύσεων του 2016 (υπόλοιπο βασικής ενίσχυσης, “πρασίνισμα”, εξισωτική κ.λπ.), ενώ επανεξετάζεται όλο το πλέγμα εκκρεμοτήτων για τις πληρωμές ενισχύσεων παλαιότερων χρόνων.

Ειδικά οι ενισχύσεις που αφορούν στη βιολογική γεωργία, θα πληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου για την περίοδο 2013-2014 και εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 για το έτος 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!