Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Αποσύρθηκε η ρύθμιση για τα φυτοφάρμακα με ενδεικτική ημερομηνία λήξης
[News247]: Αποσύρθηκε η ρύθμιση για τα φυτοφάρμακα με ενδεικτική ημερομηνία λήξης

[News247]: Αποσύρθηκε η ρύθμιση για τα φυτοφάρμακα με ενδεικτική ημερομηνία λήξης

Η διάταξη προέβλεπε να μην καταστρέφονται τα φυτοφάρμακα βάσει της ενδεικτικής ημερομηνίας λήξης αλλά μέσα από διαδικασίες επιστημονικής τεκμηρίωσης να εξετάζεται κατά πόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή όχι

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου απέσυρε το απόγευμα της Πέμπτης τη ρύθμιση, η οποία προέβλεπε ότι φυτοφάρμακα ενδεικτικής ημερομηνίας λήξης δεν καταστρέφονται, ενώ παράλληλα καταργούσε και το πρόστιμο για την εισαγωγή και διακίνηση των προϊόντων αυτών πέραν της ημερομηνίας λήξης.

Μετά τις αντιδράσεις από μέλη της Επιτροπής της Βουλής που εξετάζει  το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τα ευρωπαϊκά κόμματα (σ.σ.: στο οποίο εμπεριέχονται διατάξεις και άλλων υπουργείων) ο κ. Αποστόλου αποφάσισε την απόσυρση της διάταξης μέχρις ότου “δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες στον διάλογο των πολιτικών, που θα επιτρέψουν να συνυπάρξουν πολιτική με τεχνοκρατική προσέγγιση”.

Ο κ. Αποστόλου εξήγησε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει στο σύνολο σχεδόν των χωρών της Ε.Ε. και αποτελεί μέρος της εργαλειοθήκης του ΟΑΣΑ. Επισήμανε ωστόσο πως επειδή “ακούστηκαν διάφορα περί εισαγωγής ληγμένων”, την αποσύρει.

Προσέθεσε πάντως, ότι η διάταξη προέβλεπε για φυτοφάρμακα ενδεικτικής ημερομηνίας λήξης ότι δεν καταστρέφονται – αλλά μέσα από διαδικασίες επιστημονικής τεκμηρίωσης αποφασίζεται κατά πόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή όχι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!