Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News247]: Αποσύρθηκε διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατηγορήθηκε ως ‘φωτογραφική’
[News247]: Αποσύρθηκε διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατηγορήθηκε ως ‘φωτογραφική’

[News247]: Αποσύρθηκε διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατηγορήθηκε ως ‘φωτογραφική’

Ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου απέσυρε άρθρο για ενισχυόμενες επιχειρήσεις με πλαστά παραστατικά. «Ναι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο για τις επιχειρήσεις από τα περισσότερα κόμματα.

Στην απόσυρση διάταξης (άρθρο 19) του πολυνομοσχεδίου για την αδειοδότηση επιχειρήσεων η οποία προσδιόριζε τους όρους αποκλεισμού ενισχυόμενων επιχειρήσεων λόγω πλαστών παραστατικών προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Το άρθρο έδινε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υποβάλλει πλαστά ή ψευδή παραστατικά να αποφύγουν τελικά τον αποκλεισμό από τον επενδυτικό νόμο υπό τον όρο της μερικής παρακράτησης ή της μερικής επιστροφής της ενίσχυσής τους.

Το εν λόγω «πρόστιμο» δεν θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο, όμως, από το 10% του συνόλου της ενίσχυσης. Η διάταξη κατηγορήθηκε, ωστόσο, ως φωτογραφική από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που ισχυρίστηκαν, μάλιστα, ότι στόχος ήταν να εξυπηρετηθεί ξενοδοχειακή επιχείρηση από την Κρήτη.

Ο υπουργός Οικονομίας αντέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι το άρθρο 19 δεν είναι φωτογραφικό. Στη συνέχεια, όμως, το απέσυρε κάνοντας λόγο για κίνηση καλής θέλησης προς την αντιπολίτευση προκειμένου να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής. Τα περισσότερα κόμματα υπερψήφισαν πάντως και επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!