Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Απορρίφθηκε έφεση του ‘λογιστή του Άουσβιτς’ κατά ποινής φυλάκισης
[News247]: Απορρίφθηκε έφεση του ‘λογιστή του Άουσβιτς’ κατά ποινής φυλάκισης

[News247]: Απορρίφθηκε έφεση του ‘λογιστή του Άουσβιτς’ κατά ποινής φυλάκισης

Ο 95χρονος πρώην αξιωματικός των SS είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών για συνέργεια στη δολοφονία 300.000 ατόμων στο κολαστήριο του Άουσβιτς

Το Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας επικύρωσε την καταδίκη ενός πρώην αξιωματικού των SS, γνωστού ως “λογιστή του Άουσβιτς”, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του την Δευτέρα, με τους εκπροσώπους των θυμάτων να χαιρετίζουν την εν λόγω απόφαση.

Ο 95χρονος σήμερα, Όσκαρ Γκρένινγκ είχε κριθεί ένοχος τον Ιούλιο του 2015 από δικαστήριο του Λίνεμπουργκ για συνέργεια στη δολοφονία 300.000 ατόμων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών.

Τόσο ο Γκρένινγκ όσο και 50 ενάγοντες, οι περισσότεροι υπερήλικες σήμερα που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το κολαστήριο του Άουσβιτς, στην κατεχόμενη Πολωνία, είχαν αμφισβητήσει την ετυμηγορία, για διαφορετικούς λόγους η κάθε πλευρά.

Το Ομοσπονδιακό δικαστήριο ωστόσο απέρριψε τις προσφυγές τους, κάνοντας οριστική την πρωτοβάθμια απόφαση. Όλο αυτό το διάστημα πάντως, ο Γκρένινγκ, παρά την καταδίκη του, ζούσε στο σπίτι του, αναμένοντας την ετυμηγορία του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Οι αρχές πλέον πρέπει να καθορίσουν αν ο Γκρένινγκ είναι ικανός να εκτίσει την ποινή του, κάτι που θεωρείται απίθανο λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!