Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Απόλυση τοπ ερευνήτριας από το ογκολογικό της Pfizer για χειραγώγηση δεδομένων
[News247]: Απόλυση τοπ ερευνήτριας από το ογκολογικό της Pfizer για χειραγώγηση δεδομένων

[News247]: Απόλυση τοπ ερευνήτριας από το ογκολογικό της Pfizer για χειραγώγηση δεδομένων

Η εταιρεία δήλωσε ότι η επιστημονική ερευνήτρια δεν εργάζεται πια στην εταιρεία, ενώ στο προφίλ της στο Linkedln αναφέρει ότι εδώ και ένα μήνα, εργάζεται σε μια μικρή διαγνωστική στην Καλιφόρνια

Την “έξοδο” βασικής  ερευνήτριας από τον  ογκολογικό τομέα της Pfizer επιβεβαίωσε το επιστημονικό blog “For better science”. Της απόλυσης προηγήθηκε η ανάκληση επιστημονικών αναφορών από τo φαρμακευτικό κολοσσό λόγω κατηγοριών για χειραγώγηση δεδομένων. Η ερευνήτρια είναι η Min-Jean Yin, που ανήκε στο βασικό επιστημονικό στελεχιακό προσωπικό της Pfaizer  με 13χρονη υπηρεσία στην εταιρεία.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η επιστημονική ερευνήτρια «δεν εργάζεται πια» στην εταιρεία, ενώ στο προφίλ της Min-Jean Yin στο Linkedln αναφέρει ότι εδώ και ένα μήνα, εργάζεται σε μια μικρή διαγνωστική στην Καλιφόρνια, την Diagnologix.

Σύμφωνα με το blog υπάρχουν υποψίες για 6 επιστημονικές έρευνες, που είτε φέρουν το όνομα της Yin, είτε προέρχονται από το εργαστήριο της.

Μία από αυτές έχει ήδη διορθωθεί ενώ οι υπόλοιπες 5, οι οποίες σχετίζονται με την έρευνα στον καρκίνο και με την αποδοτικότητα των φαρμακολογικών αναστολέων ενζύμων της Pfizer θα ανακληθούν σύντομα μετά από έρευνα της ίδιας της Pfizer που επιβεβαίωσε τις υποψίες για χειραγώγηση δεδομένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!