Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Αποφυλακίστηκε ο συγγραφέας του ‘Ημερολογίου του Γκουαντάμο’
[News247]: Αποφυλακίστηκε ο συγγραφέας του ‘Ημερολογίου του Γκουαντάμο’

[News247]: Αποφυλακίστηκε ο συγγραφέας του ‘Ημερολογίου του Γκουαντάμο’

Στην πατρίδα του επέστρεψε ο Μοχαμεντού Ουλντ Σλάχι, συγγραφέας του “Ημερολογίου του Γκουαντάμο” μετά από χρόνια εγκλεισμού στην φυλακή υψίστης ασφαλείας των ΗΠΑ

Ένας Μαυριτανός κρατούμενος στο Γκουαντάναμο, που έγραψε ένα μπεστ-σέλερ με τις αναμνήσεις του από τη μακρά κράτησή του σε αυτήν την αμερικανική φυλακή, απελευθερώθηκε και επέστρεψε στην πατρίδα του, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Μοχαμεντού Ουλντ Σλάχι, ο συγγραφέας του “Ημερολογίου του Γκουαντάναμο” αποφυλακίστηκε αφού η επιτροπή που εξέτασε την υπόθεσή του έκρινε ότι δεν είναι αναγκαία η παράταση της κράτησης του για την προστασία της ασφάλειας των ΗΠΑ. Με την απελευθέρωσή του, απομένουν πλέον 60 κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο, τη φυλακή που ιδρύθηκε για τους υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Για τους 19 από αυτούς έχει ήδη δοθεί το “πράσινο φως” για να αποφυλακιστούν.

Ο Σλάχι οδηγήθηκε στο Γκουαντάναμο τον Αύγουστο του 2002. Κρατήθηκε εκεί για 14 χρόνια, χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες και χωρίς να δικαστεί. Στις 2 Ιουνίου παρουσιάστηκε ενώπιον της κυβερνητικής επιτροπής που εξετάζει τις υποθέσεις των κρατουμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!