Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 21 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News247]: Από το Columbine στη Φλόριντα:Οι πιο αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ
[News247]: Από το Columbine στη Φλόριντα:Οι πιο αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ

[News247]: Από το Columbine στη Φλόριντα:Οι πιο αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ

Το χθεσινό πολύνεκρο περιστατικό στην Φλόριντα αύξησε τον αριθμό των αιματηρών επιθέσεων σε σχολεία, όπως και τη λίστα των θυμάτων και ξανάνοιξε την τεράστια συζήτηση για το πρόβλημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ

Οι 17 νεκροί στο σχολείο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ της Φλόριντα χθες ήρθαν να προστεθούν σε μία μεγάλη λίστα θυμάτων, η οποία φαίνεται να αυξάνεται διαρκώς.

Με κάθε σφαίρα γίνεται όλο και πιο προφανές ότι κανένα από τα περιστατικά πυροβολισμών σε σχολεία των ΗΠΑ δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έχει βαθύτατες αιτίες που σχετίζονται με μακροχρόνιες παθογένειες της αμερικανικής κοινωνίας, τις οποίες η πολιτική ελίτ της χώρας επιλέγει να αγνοεί.

Όπως ανέφερε η Νίκη Μπάκουλη στο κείμενό της με τίτλο “Στην Αμερική αγοράζεις όπλο, πιο εύκολα από κινητό τηλέφωνο” , οι νεκροί από όπλο εντός των ΗΠΑ από το 1968 είναι περισσότεροι από εκείνους που έχουν χάσει τις ζωές τους σε πολέμους, ενώ υπάρχει και ένα περιστατικό πυροβολισμών κατά πλήθους τον μήνα! Παρ΄όλα αυτά, η “παντοδυναμία” της NRA, της Αμερικανικής Ένωσης Όπλων που πιέζει για την διατήρηση των χαλαρών ελέγχων για την αγορά όπλων, εξακολουθεί να συντηρεί την κατάσταση μη καταγραφής και ταυτοποίησης των όπλων που κυκλοφορούν στην χώρα.

Τα πιο αιματηρά περιστατικά

Αν και με μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι τα περιστατικά πυροβολισμών σε σχολεία των ΗΠΑ δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο ήδη από τον 19ο αιώνα, αυτά που μπορούν να χαρακτηριστούν ως “πολύνεκρα”, δηλαδή έχουν περισσότερους από 4 νεκρούς, αρχίζουν να αυξάνονται μετά το 1989.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!