Σάββατο, 27 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Άνεμος αισιοδοξίας στις τράπεζες
[News247]: Άνεμος αισιοδοξίας στις τράπεζες

[News247]: Άνεμος αισιοδοξίας στις τράπεζες

Ξαφνικό μπαράζ θετικών δηλώσεων για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, που ως γνωστόν, αποτελεί την ατμομηχανή της. Θετικός ο Watsa για τη Εurobank και τις επενδυτικές επιλογές της Fairfax στην Ελλάδα

«Παράθυρο» αισιοδοξίας ανοίγει για την ελληνική οικονομία και για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, που αποτελεί τη βασική της ατμομηχανή, η ξαφνική μεταστροφή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, όπως διεφάνη, στο διάλογο που είχε με τον Τζον Λίπσκι, διευθυντή του Διεθνούς Νομισατικού Ταμείου. Παράλληλα, με τις προβλέψεις Ρέγκλιγκ αλλά και Μοσκοβισί, που βλέπουν συμφωνία ως τα τέλη Μαϊου και άνοιγμα της Ελλάδος στις διεθνείς αγορές.  Την ίδια στιγμή, θετικά μηνύματα από τον Καναδά, αφορούν τη Eurobank, από δηλώσεις του βασικού της μετόχου, Watsa.

«Στοχοποιήθηκε ο Πώλ Τόμσεν»  είπε με νόημα χθες, επιφανής Έλληνας τραπεζίτης, σχολιάζοντας αμέσως την επικαιρότητα και εξηγώντας την σκληρή πολιτική Τόμσεν όλα αυτά τα χρόνια, αναφορικά με την ελληνική υπόθεση.

Διόλου τυχαία προφανώς, η δήλωση Σόμιπλε ότι οι «οι προβλέψεις του ΔΝΤ ήταν πιο απαισιόδοξες από εκείνες της κυβέρνησης αλλά ατυχώς για το ΔΝΤ, την τελευταία διετία οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιο ρεαλιστικές»

Άσχετα από τους λόγους αλλαγής συμπεριφοράς του Σόιμπλε που μέχρι τώρα τηρούσε αμείλικτη και απαισιόδοξη στάση, το γεγονός είναι ένα, παρατηρούν τραπεζικοί κύκλοι :Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών όχι μόνο διαπιστώνει ρεαλισμό στην ελληνική πραγματικότητα, όχι μόνο αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα θα ήταν έτοιμη να βγει στις αγορές πριν τις εκλογές της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά, εκφράζει την – για πρώτη φορά  – θετική πρόβλεψη, ότι θα κλείσει η συμφωνία με το ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Και μάλιστα, με την προϋπόθεση ότι θα πετύχει η χώρα το.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!