Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 19 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Εν αναμονή καλύτερων νέων, πριν την έξοδο
[News247]: Εν αναμονή καλύτερων νέων, πριν την έξοδο

[News247]: Εν αναμονή καλύτερων νέων, πριν την έξοδο

Οι αγορές ποντάρουν σε κρατικά ομόλογα με βάση την υψηλότερη βαθμολογία ενός από τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης, όπου περιλαμβάνεται και η Fitch. Η αναβάθμιση όμως της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας είναι λίγο πολύ προεξοφλημένη από τις αγορές

Σε στάση αναμονής αναμένεται ότι θα κρατήσει και σήμερα τους επενδυτές η Αθήνα περιμένοντας την ανακοίνωση καλών νέων τις επόμενες μέρες που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις συνθήκες μιας δοκιμαστικής εξόδου.

Οι δύο ανακοινώσεις που αναμένονται τις επόμενες ημέρες από το πρόγραμμα που θα εγκρίνει κατ’ αρχήν για την Ελλάδα το ΔΝΤ, αλλά και την αναβάθμιση της οικονομίας από την Standard & Poors είναι λίγο ως πολύ προεξοφλημένες. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση οι λεπτομέρειες της κάθε μιας από αυτές τις εξελίξεις μπορούν να προστεθούν στο καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και να οδηγήσει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Χθες το πρωί η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έφτασε ακόμη στο 5,17% από το 5,35% που διαπραγματεύονταν την προηγούμενη εβδομάδα. Το διετές έντοκο του δημοσίου βρίσκονταν στο 3,5% από 3,8% που βρίσκονταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούσαν χθες ότι αν η έκδοση ενός πενταετούς ομολόγου για 4 δις ευρώ ανακοινώνονταν χθες και θα ολοκληρώνονταν σήμερα, η Ελλάδα θα μπορούσε να πετύχει επιτόκιο από 4,40 μέχρι και 4,50% δηλαδή είναι αρκετά χαμηλότερα από το 4,95% που είχε πετύχει η αρχική έκδοση του ομολόγου του 2014.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!